• Αναζήτηση

Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Καταδικάζει την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στην οικία του Ι. Ντογιάκου

Η Ενωση τονίζει ότι δικαστές και οι εισαγγελείς «δεν τρομοκρατούνται».

Την «απερίφραστη καταδίκη» της εκφράζει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, με αφορμή την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στην οικία του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, τονίζοντας ότι οι δικαστές και οι εισαγγελείς «δεν τρομοκρατούνται».

Η μεγαλύτερη δικαστική ένωση της χώρας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία «καταδικάζει απερίφραστα κάθε τρομοκρατική ενέργεια που στρέφεται κατά κρατικών λειτουργών, οι οποίοι επιτελούν το συνταγματικό τους καθήκον».

«Έχει αποδειχθεί ότι τέτοιες ενέργειες που επιχειρούν να επηρεάσουν την δικαστική συνείδηση είναι ατελέσφορες», σημειώνεται. «Οι Δικαστές και Εισαγγελείς εργάζονται ανεπηρέαστοι και δεν τρομοκρατούνται.  Χρέος της Πολιτείας είναι να λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα  φύλαξης των Δικαστηρίων και προστασίας της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών και ταυτόχρονα να διασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία της Δικαιοσύνης. Αναμένουμε την ολοκλήρωση της έρευνας από την Αστυνομία και τη διαλεύκανση της υπόθεσης».

Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk