Στην οικογένεια Κατσίφα παραδόθηκε, έπειτα από δέκα μέρες , η σορός του Κωνσταντίνου, μετά από παρέμβαση του αλβανού προέδρου, Ιλίρ Μέτα, καθώς επίσης και του Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας, Αναστάσιου.

Η σορός στις 6.00 το πρωί έφτασε στο γραφείο τελετών στην Δερβιτσάνη και έχει μεταφερθεί από νωρίς το απόγευμα στο σπίτι της οικογένειας, σύμφωνα με την παράδοση του τόπου, όπου και θα παραμείνει μέχρι τη διεξαγωγή της κηδείας.

Η κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη, στη 13:00 τοπική ώρα, ενώ πλήθος κόσμου συρρέει με ναυλωμένα πούλμαν και με ΙΧ αυτοκίνητα στους Βουλιαράτες για να παραστεί στην κηδεία του.

Η σορός τυλιγμένη με την Ελληνική σημαία, έφθασε το μεσημέρι της Τετάρτης στο χωριό και παραδόθηκε στην οικογένειά του, μέσα σε σπαραχτικό κλίμα. Εκατοντάδες άνθρωποι ακολουθούσαν το φέρετρο μέχρι το κατώφλι του σπιτιού.

Το φέρετρο ήταν τυλιγμένο με την Ελληνική σημαία. Ο νεκρός ήταν ενδεδυμένος με στρατιωτική περιβολή. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα αλβανικά ΜΜΕ, θα φύγει για το ταξίδι του με τα ίδια ρούχα.

Τραγικά πρόσωπα ο πατέρας του, η μητέρα του και οι αδερφές του. Αντικρίζοντας τη σορό του γιου της, η μητέρα του Κωνσταντίνου σπαράζει. «Παλικάρι μου…» ακούγεται να φωνάζει κλαίγοντας. «Λεβέντη μου…».

Αν και δικαιωμένη η μητέρα του Κωνσταντίνου Κατσίφα που πήρε την σορό του γιου της εκφράζει το παράπονό της ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, δεν τους βοήθησε. Όπως είπε, περιμένει ακόμα, ένα τηλέφωνο από τον πρωθυπουργό.

Οι συγχωριανοί του Κωνσταντίνου Κατσίφα, μετέφεραν στα χέρια την σορό του, πάνω στο λευκό φέρετρό του έγραφε: Κωνσταντίνος Κατσίφας, ετών 35.

Εν τω μεταξύ, ο δικηγόρος της οικογένειας Α. Λυκουρέζος, μιλώντας στον ANT1, σημείωσε πως στόχος της οικογένειας είναι να μάθει τι ακριβώς έγινε. «Δεν θα είναι εύκολο το έργο. Πρέπει όμως να δούμε τι έχει γίνει ώστε να αποδοθούν οι ποινικές ευθύνες εκεί που πρέπει» είπε.

Με έξοδα του δήμου Δερόπολης η κηδεία

Συνεδρίασε εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Δερόπολης, στον οποίο ανήκει διοικητικά το χωριό Βουλιαράτες και αποφάσισε να καλυφθούν από τον δήμο τα έξοδα της κηδείας του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Η απόφαση ήταν ομόφωνη, ενώ κατά τη συνεδρίαση τηρήθηκε κι ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του 35χρονου.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες η σορός του Κωνσταντίνου Κατσίφα, την οποία παρέλαβε τα ξημερώματα η οικογένεια του, θα μεταφερθεί στο σπίτι της οικογένειας στις 4 το απόγευμα τοπική ώρα (5 μμ ώρα Ελλάδας).