ΥΠΠΟΑ : Ολοκληρώθηκε η α’ φάση ελέγχου για τα μνημεία του Υπερταμείου

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Πολιτισμού

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της συλλογής δεδομένων σχετικά με τους 10.119 Κωδικούς Αριθμούς Εθνικού Κτηματολογίου (ΚΑΕΚ), ενημερώνει με ανακοίνωσή του την Παρασκευή, το υπουργείο Πολιτισμού.

Τα στοιχεία που ζήτησε και έλαβε το ΥΠΠΟΑ από τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας – κτηματολογικά διαγράμματα, αποσπάσματα κτηματολογικού πίνακα και πολύγωνα σε περιβάλλον Google Earth και GIS – «διαβιβάζονται ήδη στις κατά τόπους Εφορείες Αρχαιοτήτων και στις Υπηρεσίες Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων, προκειμένου να ελεγχθούν ενδελεχώς και να εντοπιστούν οι κωδικοί που αντιστοιχούν σε ακίνητα τα οποία εξυπηρετούν το δημόσιο σκοπό της προστασίας και ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς και ως εκ τούτου εμπίπτουν στις εξαιρέσεις του νόμου και της Απόφασης του ΥΠΟΙΚ».

Επιπλέον, οι υπηρεσίες, συνεχίζει η ανακοίνωση, «καλούνται να εντοπίσουν ΚΑΕΚ που αντιστοιχούν και σε άλλα ακίνητα τα οποία θα μπορούσαν επίσης να χρησιμοποιηθούν προς εξυπηρέτηση της λειτουργίας και των σκοπών τους. Με την ολοκλήρωση της συλλογής των δεδομένων από τις Υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ, ο ονομαστικός κατάλογος των ΚΑΕΚ θα αποσταλεί στο Υπουργείο Οικονομικών και θα γνωστοποιηθεί δημόσια».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
Σίβυλλα
Helios Kiosk