Στα τέλη της περασμένης άνοιξης, πραγματοποιήθηκε διεπιστημονικό συμπόσιο για τη ρετσίνα, το οποίο διοργανώθηκε από το οινοποιείο ΚΕΧΡΗΣ στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης στη Θεσσαλονίκη. Στο συμπόσιο, το 11ο της σειράς «Οίνον Ιστορώ», 14 ομιλητές από 7 διαφορετικούς επιστημονικούς κλάδους μοιράστηκαν για πρώτη φορά γνώσεις και απόψεις γύρω από τη χρήση της ρητίνης στην οινοποιητική τεχνική, ρίχνοντας φως σε άγνωστες πτυχές του ιστορικότερου από τα κρασιά της παγκόσμιας οινικής σκηνής.

Ελένη Κεχρή, Ηλίας Μαμαλάκης

Διατρέχοντας μια χρονική περίοδο που εκτείνεται από την προϊστορία έως το σήμερα, μέσα από τομείς όπως η ιστορία, η αρχαιολογία, η λαογραφία, η οινολογία και η χημεία, εκατοντάδες άνθρωποι που παρακολούθησαν το συμπόσιο από κοντά ή σε ζωντανή μετάδοση στο διαδίκτυο, είχαν τη δυνατότητα να αποκρυπτογραφήσουν τα μυστικά και να ανακαλύψουν τις ποιοτικές δυνατότητες της εμβληματικής ρετσίνας.

Ελένη Κεχρή, Γιάννης Μπουτάρης, Στέλιος Κεχρής

Το πολύτιμο υλικό που συγκεντρώθηκε από τις ομιλίες και τη συζήτηση που ακολούθησε τις δύο συνεδρίες του συμποσίου θα αποτυπωθεί σε συλλεκτικό τόμο που πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα με φροντίδα του οινοποιείου ΚΕΧΡΗΣ και υπό την επιμέλεια του καθηγητή αρχαίας ελληνικής ιστορίας Γιάννη Πίκουλα και της μεγάλης κυρίας του ελληνικού κρασιού Σταυρούλας Κουράκου-Δραγώνα.

Η Ελένη Κεχρή στο προεδρείο του συμποσίου κατά την ομιλία του καθηγητή Γιώργου Νταλού