Αφιερωμένο στο «Μάη του ’68. Πενήντα χρόνια μετά…», είναι το φετινό «μικρό Παρίσι των Αθηνών». Η δεκαήμερη γιορτή τέχνης και πολιτισμού ξεκινά για 6η συνεχή χρονιά από αύριο Πέμπτη 04 έως και την Κυριακή 14 Οκτωβρίου,

Μουσική, εικαστικές και φωτογραφικές εκθέσεις, street art, θέατρο και βαριετέ, δράσεις και παραστατικές τέχνες δρόμου, διαλέξεις, «tables rondes» και «rendez-vous sociaux», ξεναγήσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα και παιχνίδια θα πλημμυρίσουν την πρωτεύουσα.

Με τη συμμετοχή άνω των 500 καλλιτεχνών, δημιουργών και ανθρώπων του πνεύματος από την Ελλάδα και το εξωτερικό, το φεστιβάλ θα διεξαχθεί σε πολλά επιλεγμένα σημεία από την πλατεία Ομονοίας μέχρι τους σταθμούς Λαρίσης και Πελοποννήσου, το Μεταξουργείο, τον Άγιο Παύλο και την πλατεία Βικτωρίας, όπου πολλοί δρόμοι έχουν γαλλικά ονόματα και αποτελούν εδώ και χρόνια σημεία συνάντησης του αθηναϊκού αστικού πολιτισμού, της ελληνικής λαϊκής παράδοσης, των μεταναστών, των ταξιδιωτών και των επισκεπτών.

Το φεστιβάλ που «μπολιάζει» με πολιτισμό και τέχνη μια από τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές της Αθήνας και δίνει βήμα σε νέους καλλιτέχνες, ξεκίνησε το 2013 το φεστιβάλ το οποίο ήταν αφιερωμένο στον Albert Camus, ενώ το 2014 στην Βelle Époque και την έναρξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Το 2015 είχε ως θέμα την κουλτούρα των μπιστρό και των καφέ και ένα ειδικό αφιέρωμα στη rive gauche στο μεταπολεμικό Παρίσι, ενώ το θέμα του 2016 ήταν «ομάδα και τέχνες». Τέλος, το 2017, το μικρό Παρίσι των Αθηνών ήταν αφιερωμένο στη «γυναίκα στην Ευρώπη».

Για το 2018, το θέμα του φεστιβάλ είναι «Μάης του ’68. Πενήντα χρόνια μετά…». Η θεματολογία του φετινού φεστιβάλ εμπνέεται από την ιστορική εξέγερση και γενικότερα από τις αξίες, τις κεντρικές και τις παράπλευρες δράσεις των κοινωνικών αγώνων μέχρι σήμερα.

Το φεστιβάλ συνδιοργανώνεται από το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο, τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και την Περιφέρεια Αττικής και έχει την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, την υποστήριξη της Γαλλικής Πρεσβείας και του Γαλλικού Ινστιτούτου στην Ελλάδα.

Περισσότερες πληροφορίες για το πλήρες πρόγραμμα του φεστιβάλ μπορείτε να βρείτε το site mikroparisi.com