Αναστέλλεται η μετακίνηση του ειδικού φρουρού της πρεσβείας του Ιράν

Η απόφαση «παγώνει» μετά τη γνωστοποίηση από το Σωματείο Ειδικών Φρουρών της Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής ότι πέθανε η σύζυγός του

Την απόφαση να ανασταλεί η μετακίνηση του ειδικού φρουρού της πρεσβείας του Ιράν, ο οποίος εκτελούσε χρέη σκοπού την ώρα της επίθεσης του Ρουβίκωνα την περασμένη Δευτέρα, έλαβε σύμφωνα με πληροφορίες η Ελληνική Αστυνομία.

Μετά την επίθεση στην πρεσβεία του Ιράν, ο ειδικός φρουρός αναμενόταν να μετακινηθεί στις πεζές περιπολίες του κέντρου της Αθήνας, ωστόσο η απόφαση αυτή φαίνεται να «παγώνει» μετά τη γνωστοποίηση από το Σωματείο Ειδικών Φρουρών της Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής (ΣΕΦΕΑΑ) ότι πέθανε η σύζυγος του φρουρού.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΣΕΦΕΑΑ, ο αστυνομικός παρότι βρέθηκε σε ιδιαίτερα δυσμενή θέση για λόγους αξιοπρέπειας και υπερηφάνειας δεν επικαλέστηκε το προσωπικό-οικογενειακό δράμα που ζούσε προκειμένου να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης.

Επίσης, το σωματείο κατηγορεί την ηγεσία του Σώματος ότι όφειλε να γνωρίζει το σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα που αντιμετώπιζε προτού του επιβληθούν οι πειθαρχικές κυρώσεις.

Η ανακοίνωση του ΣΕΦΕΑΑ:

«Δυστυχώς η ζωή μας επιφυλάσσει την τελευταία κουβέντα στα γεγονότα, έχοντας τη δύναμη να ξεσκεπάζει την ανθρώπινη υποκρισία και υπεροψία, έχοντας τη δυνατότητα να υπερβαίνει τη μικροψυχία και την απανθρωπιά, παράλληλα όμως να αποκαλύπτει το μεγαλείο της υπομονής, της καρτερικότητας, της αξιοπρέπειας.

Αναφερόμαστε στον «πρωταγωνιστή» της «επιδρομής» στην πρεσβεία του Ιράν του οποίου το μεγαλείο της ψυχής του, αδιαφόρησε για τις «σειρήνες» των επικριτών του, αδιαφόρησε ακόμα και για τους βιαστικούς τιμωρούς του, χωρίς να ξεπουλήσει τον προσωπικό Γολγοθά του με τα «αργύρια» της λύπησης, σηκώνοντας δύο σταυρούς, έναν τον προσωπικό του και έναν της υπηρεσιακής διαπόμπευσης.

Κανένας δεν ήταν σε θέση να γνωρίζει, κανένας δεν ήταν υποχρεωμένος να γνωρίζει, εκτός από εκείνους που τον τιμώρησαν, εκτός από εκείνους που έδωσαν την εντολή μετακίνησης, εκτός από αυτούς που τη διέταξαν , ενώ θα έπρεπε να τον στηρίζουν και να τον προστατεύουν!

Διαμηνύουμε σε κάθε πλευρά, έστω και κάτω από αυτές τις συνθήκες, την απαίτηση να εγκαταλειφθεί από την Διοίκηση η απαράδεκτη συμπεριφορά της αντιμετώπισης των χαμηλόβαθμων ως RES (πράγμα) παίρνοντας πίσω την άδικη και αναχρονιστική διαταγή της μετακίνησης.

Εμείς ζητούμε ταπεινά συγγνώμη από τον συνάδελφο αισθανόμενοι ότι είναι το ελάχιστο που οφείλουμε απέναντι στο μεγαλείο της ανθρώπινης αξιοπρέπειας του».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk