.

Ο Ολυμπιακός έδειξε ότι έχει στο ρόστερ του παίκτες με τεράστια ποιότητα και ηγετικά χαρακτηριστικά. Ένας από αυτούς είναι και ο Ισραηλινός μέσος, ο οποίος πέρασε σαν αλλαγή στο παιχνίδι και έβαλε την σφραγίδα του μ’ ένα εντυπωσιακό γκολ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ένα γκολ που χάρισε μια υπεροπολύτιμη νίκη στην ομάδα του λιμανιού και το οποίο σήκωσε στο… πόδι το Καραϊσκάκη.

Οι Ερυθρόλευκοι έκαναν τα εύκολα δύσκολα στο ματς, καθώς είχαν τις ευκαιρίες (από το πρώτο κιόλας μέρος) για να «καθαρίσουν» το ματς. Ο Ολυμπιακός είχε καλή δημιουργία στο παιχνίδι του κι έφτανε εύκολα στην περιοχή του Παπαδόπουλου. Δημιούργησε φάσεις και είχε μάλιστα στο πέμπτο λεπτό του αγώνα δοκάρι με το φάουλ του Φορτούνη.

Ο Ολυμπιακός άσκησε έντονη πίεση στην άμυνα του Αστέρα, παίζοντας κυρίως από τα δύο άκρα με Ποντένσε από αριστερά και Χριστοδουλόπουλο – Ελαμπντελαουί από δεξιά. Ο Φορτούνης μοίρασε το παιχνίδι από τον άξονα και η υπεροχή του Ολυμπιακού καρποφόρησε στο 18′, με γκολάρα του Καμαρά. Ο νεαρός μέσος έκανε σουτ – «πύραυλο» τριάντα μέτρα έξω απο την περιοχή ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του Πειραιά.

Ένα εξαιρετικό γκολ που δεν χωρά αμφιβολία ότι βάζει υποψηφιότητα για κορυφαίο γκολ της σεζόν. Το σίγουρο πάντως είναι πως οι παίκτες του Ολυμπιακού είχαν κι άλλες ευκαιρίες για να πετύχουν και δεύτερο γκολ, αλλά το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το δεύτερο μέρος ψάχνοντας το δεύτερο γκολ για να «κλειδώσει» το παιχνίδι. Ο Αστέρας όμως ήταν αυτός που κατάφερε να βρει δίχτυα, με τον Τόνσο να ισοφαρίζει για τους Αρκάδες στο 67′. Οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν κόντρα από αριστερά και τελικά έκαναν το 1-1 με το σουτ του Τόνσο.

Ο Ολυμπιακός ανέβασε ρυθμούς μετά το γκολ της ισοφάρισης του Αστέρα, με τον Μαρτίνς να κάνει και τις κινήσεις του από τον πάγκο για να ενισχύσει την επιθετική γραμμή της ομάδας του. Ο Πορτογάλος τεχνικός πέρασε στο ματς τον Χασάν για να γεμίσει την περιοχή κι στη συνέχεια τον Φετφατζίδη.

Οι ερυθρόλευκοι πίεσαν τον Αστέρα κι ένα στοιχείο που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο, ήταν κάποιες αποφάσεις του διαιτητή Τζήλου. Ο τελευταίος έκλεισε τα μάτια σε τρεις – τέσσερις περιπτώσεις φάουλ σε πολύ καλή θέση για τον Ολυμπιακό. Ο διαιτητής όμως αρνήθηκε πεισματικά να δώσει τα φάουλ προκαλώντας μεγάλο εκνευρισμό στους παίκτες του Ολυμπιακού.

Ο Πέδρο Μαρτίνς πέρασε στο παιχνίδι και τον Μπίμπαρς Νάτχο και ο Ισραηλινός μέσος έμελλε να είναι καθοριστικός, πετυχαίνοντας ένα πολύ ωραίο γκολ στο τρίτο γκολ των καθυστερήσεων. Ο Γκερέρο έκανε την πάσα με κεφαλιά και ο Νάτχο με εξαιρετικό τρόπο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, δίνοντας σύνθημα για ξέφρενους πανηγυρισμούς από τον κόσμο του Ολυμπιακού. Η ομάδα του Πειραιά έκανε το τρία στα τρία στο πρωτάθλημα και πηγαίνει με πολύ καλή ψυχολογία στον αγώνα της Πέμπτης με την Μπέτις, για το Γιουρόπα Λιγκ.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Γιαννιώτης, Ελαμπντελαουί, Μιράντα, Βούκοβιτς, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Καμαρά (84′ Νάτχο), Χριστοδουλόπουλος (72’Χασάν), Φορτούνης (74’Φετφατζίδης), Ποντένσε, Γκερέρο.

Αστέρας Τρίπολης (Σάββας Παντελίδης): Παπαδόπουλος, Βλάχος, Κώτσιρας (46’ Φερνάντεθ), Μαρτίνεθ, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Μουνάφο, Ιγκλέσιας, Τσιλιανίδης, Καλτσάς (61’ Τόνσο), Μανιάς (79’ Βαλιέντε).