• Αναζήτηση
 • Τρεις συλλήψεις για τη νέα εισβολή του «Ρουβίκωνα»

  Στη σύλληψη τριών ατόμων, από τα δέκα που προσήχθησαν μετά την εισβολή της αντιεξουσιαστικής ομάδας του Ρουβίκωνα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές.

  ΤοΒΗΜΑ Team
  Αστυνομικός στην είσοδο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018. Περίπου 15 άτομα, μέλη του Ρουβικώνα, μπήκαν γύρω στις 2μμ στο κτίριο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Τα μέλη του Ρουβίκωνα φορώντας κουκούλες πέταξαν τρικάκια σε όλους τους ορόφους του Υπουργείου. Νωρίτερα στα γραφεία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, σε όροφο της οδού Μοριχόβου 1 στην περιοχή των Λαδάδικων στη Θεσσαλονίκη, εισήλθε ολιγομελής ομάδα ατόμων, ανάρτησαν πανό και πέταξαν τρικάκια της «Αναρχικής Συλλογικότητας Ρουβικώνα», με συνθήματα κατά της εργοδοσίας, ενόψει και της 83ης ΔΕΘ. Στη συνέχεια αποχώρησαν ήρεμα από τον χώρο, χωρίς να προκληθεί ένταση. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ (File: 20001145.jpg )

  Στη σύλληψη τριών ατόμων, από τα δέκα που προσήχθησαν μετά την εισβολή της αντιεξουσιαστικής ομάδας του Ρουβίκωνα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές.

  Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ελληνική Αστυνομία, οι συλλήψεις δεν συνδέονται με την εισβολή στο χώρο του υπουργείου, όπου τα μέλη του «Ρουβίκωνα» πέταξαν τρικάκια και φώναξαν συνθήματα.

  Ειδικότερα, ένα άτομο συνελήφθη καθώς στην κατοχή του βρέθηκε μικροποσότητα ναρκωτικών, ένα άλλο για απείθεια και αντίσταση, ενώ ο τρίτος συλληφθείς είναι αλλοδαπός, χωρίς νόμιμα χαρτιά παραμονής στη χώρα και θα οδηγηθεί για απέλαση.

  Οι υπόλοιποι επτά από τους προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι το απόγευμα της Πέμπτης από τη ΓΑΔΑ όπου είχαν οδηγηθεί το μεσημέρι.

  Υπενθυμίζεται ότι τα μέλη του «Ρουβίκωνα» υποστήριξαν ότι «με την σημερινή μας παρέμβαση στο υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης θέλουμε να δηλώσουμε ότι ανοίγουμε έναν κύκλο ενάντια σε όσους μιλούν για “βιώσιμη ανάπτυξη” και “αλληλέγγυα οικονομία” από τη μια και κλείνουν το μάτι στα αρπακτικά του κεφαλαίου από την άλλη», αντιδρώντας στην απόφαση του υπουργείου σχετικά με την κυκλοφορία του ζιζανιοκτόνου Roundup, ζητώντας την απόσυρσή του.

  Κοινωνία