Γιώργος Δημαράς: «Είμαι κατά των υδρογονανθράκων»

Κατά της εξόρυξης υδρογονανθράκων εμφανίστηκε ο νέος υφυπουργός Περιβάλλοντος κ. Γιώργος Δημαράς, κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Δημαράς μιλάει κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου, με την ευκαιρία της υποδοχής του νέου υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Δημαρά. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ (File: 20000585.JPG )

Κατά της εξόρυξης υδρογονανθράκων εμφανίστηκε ο νέος υφυπουργός Περιβάλλοντος κ. Γιώργος Δημαράς, κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ο κ. Δημαράς, μέλος των Οικολόγων Πράσινων, δήλωσε το σαφή διαχωρισμό του από την κυβερνητική γραμμή που στηρίζει τις επενδύσεις σε νέες εξορύξεις σε χερσαία και υπεράκτια οικόπεδα.

«Στην κυβέρνηση εκπροσωπώ τους οικολόγους και όπως γνωρίζεται ο τομέας της οικολογίας σε όλο τον κόσμο έχει μια ξεκάθαρη θέση, στον τομέα αυτό. Δεν θα παράγουμε ενέργεια καίγοντας καύσιμα, για αυτό και ο πυρήνας της πολιτικής μας είναι να μην κάνουμε εξορύξεις υδρογονανθράκων. Είναι θέση και αρχή, την οποία έχω υποστηρίξει. Το πολιτικό σύστημα έχει άλλη άποψη αλλά η δική μας θέση δεν αλλάζει» επεσήμανε.

Επίσης τόνισε ότι θα συνεχίσει να στηρίζει τις κινητοποιήσεις των πολιτών στα Γιάννενα για το πρόγραμμα των εξορύξεων της κοινοπραξίας Repsol – EnergeanOil

Από την πλευρά ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργος Σταθάκης, υπογράμμισε ότι στο θέμα των υδρογονανθράκων «υπάρχει καταστατική διαφωνία, σεβόμαστε την θέση τους, ούτε εμείς είπαμε να σηκώσουν σημαία για τις εξορύξεις. Δεν θα μας εμποδίσουν ούτε πιστεύουμε ότι αυτό είναι κάτι που θα τρομάξει τους επενδυτές».
Ο κ. Δημαράς αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο των αστικών αναπλάσεων και του Κτηματολογίου ενώ θα υπάρξει συναρμοδιότητα με τον αναπληρωτή υπουργό κ. Σωκράτη Φάμελλο στο θέμα της δασικής πολιτικής και των δασικών χαρτών.

Όπως δήλωσε, ως εκπρόσωπος της οικολογίας, «έχει την ευθύνη να περάσει τις ιδέες του κόμματος της οικολογίας στο ΥΠΕΝ» υπογραμμίζοντας ότι «δεν απευθυνόμαστε μόνο στους οικολόγους αλλά και σε όλους τους πολίτες. Εάν δεν αλλάξουμε το μοντέλο παραγωγής και κατανάλωσης θα έχουμε κατάρρευση της οικονομίας και της κοινωνίας.
Πρέπει να μπει φραγμός σε αυτούς που καταστρέφουν τον πλανήτη, να διαπαιδαγωγήσουμε τη νέα γενιά. Να δράσουμε σε ένα συγκεκριμένο περιβάλλον. Θέλουμε επενδύσεις που δεν θα καταστρέφουν το περιβάλλον και η αξίας του θα διαχέεται στην κοινωνία».

Αναφέρθηκε ακόμη στην ανάγκη να ολοκληρωθεί το Κτηματολόγιο, να πάψουμε να θάβουμε τα σκουπίδια αλλά και την λήψη μέτρων για την κλιματική αλλαγή.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
  • Πάσχα στο χωριό; Κατά την τακτική ενημέρωση για την πανδημία, η κυρία Κοτανίδου εξέφρασε την ελπίδα ότι φέτος το Πάσχα ίσως να... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
  • Ταπεινά τσιπς αντί για χαβιάρι… Οι προμήθειες στη βίλα καταστράφηκαν από τις διακοπές ρεύματος και η snob, κακομαθημένη οικοδέσποινα αναγκάστηκε, για να χορτάσει την...
Helios Kiosk