• Αναζήτηση
 • Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε πέντε Περιφέρειες

  Ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι πολύ υψηλός για αύριο, Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου, σε πέντε Περιφέρειες της χώρας και συγκεκριμένα: Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων

  ΤοΒΗΜΑ Team
  Φωτογραφία αρχείου (9-8-2012) που εικονίζει τον τότε διοικητη της Π.Υ.Κορινθου Βασιλη Ματθιοπουλο να συμμετέχει στην κατάσβεση στην πυρκαγία στο Σπαθοβουνι. Κατόπιν απόφασης του ΚΥΣΕΑ, νέος αρχηγός της Αστυνομίας, ο μέχρι σήμερα Υπαρχηγός, Αντιστράτηγος Ανδρικόπουλος Αριστείδης και νέος αρχηγός της Πυροσβεστικής αναλαμβάνει ο μέχρι σήμερα Υπαρχηγός, Αντιστράτηγος Ματθαιόπουλος Βασίλειος. Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ (File: 19877575.JPG )

  Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο, Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου, σε πέντε Περιφέρειες της χώρας και συγκεκριμένα: Αττικής, Στερεάς Ελλάδας (Βοιωτία), Πελοποννήσου (Μεσσηνία, Λακωνία, Κορινθία, Αργολίδα), Δυτικής Ελλάδας (Ηλεία, Αχαΐα) και Ιονίων Νήσων (Ζάκυνθος, Κεφαλονιά), σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

  Ειδικότερα, η κατηγορία κινδύνου για τις συγκεκριμένες περιοχές είναι 4.

  Η Γ.Γ.Π.Π έχει ενημερώσει τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους δήμους των συγκεκριμένων περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

  Επίσης, η Γ.Γ.Π.Π συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού και η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες, ενώ υπενθυμίζεται, ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

  Κοινωνία