• Αναζήτηση
 • Προχωρούν οι κατεδαφίσεις στην Αττική: Γκρέμισαν αυθαίρετο στο Γραμματικό

  Νέος γύρος κατεδαφίσεων αυθαιρέτων κτισμάτων που βρίσκονται στη ζώνη του αιγιαλού, σε αναδασωτέες εκτάσεις, σε εθνικούς δρυμούς και σε ρέματα στην Αττική είναι σε εξέλιξη.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Νέος γύρος κατεδαφίσεων αυθαιρέτων κτισμάτων που βρίσκονται στη ζώνη του αιγιαλού, σε αναδασωτέες εκτάσεις, σε εθνικούς δρυμούς και σε ρέματα στην Αττική είναι σε εξέλιξη.

  Μετά τις κατεδαφίσεις αυθαίρετων που ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα, σειρά είχε σήμερα η κατεδάφιση αυθαιρέτων κτισμάτων και εγκαταστάσεων που βρίσκονται σε δημόσια δασική έκταση στη θέση Λιμνιώνα του Γραμματικού, σε εκτέλεση σχετικής απόφασης του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

  Η συγκεκριμένη κατεδάφιση εντάσσεται στην επέκταση του πρώτου τμήματος της σύμβασης «Εκτέλεση αμετάκλητων αποφάσεων κατεδάφισης αυθαίρετων κατασκευών σε δάση, δασικές και αναδασωτέες εκτάσεις εντός των ορίων των Δήμων Μαραθώνα και Διονύσου».

  Την Παρασκευή, 7 Σεπτεμβρίου, θα ξεκινήσουν οι κατεδαφίσεις που αναλαμβάνει να υλοποιήσει το υπουργείο, σε εφαρμογή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την επιτάχυνση της κατεδάφισης 3.200 αυθαιρέτων κτισμάτων στην Αττική, με βάση τα πρωτόκολλα κατεδάφισης που έχουν συνταχθεί από την Κτηματική Υπηρεσία Ανατολικής Αττικής.

  Στο πλαίσιο αυτό,υπογράφεται την Τετάρτη η σύμβαση του ΥΠΕΝ με τον μειοδότη εργολάβο για την κατεδάφιση των τελεσίδικα αυθαιρέτων που βρίσκονται μέσα σε αιγιαλό στο παραλιακό μέτωπο Αθηνών- Σουνίου (35-70 χλμ).

  Επιπλέον, την ερχόμενη εβδομάδα δρομολογείται από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση η εκτέλεση των κατεδαφίσεων στα ρέματα της Μάνδρας.

  Σύμφωνα με το αρμόδιο υπουργείο, οι διαδικασίες θα επιταχυνθούν τις αμέσως επόμενες εβδομάδες, με νέες διαδοχικές προκηρύξεις διαγωνισμών.

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk