• Αναζήτηση
 • Ιερώνυμος: Δε φοβάμαι την Τουρκία, αλλά αυτούς που κάνουν ότι μας αγαπούν

  «Σήμερα το πρόβλημα δεν είναι, αν θα γίνει πόλεμος μικρός ή μεγάλος. Σήμερα το ενδιαφέρον είναι πώς θα μοιραστεί η γη και τα αγαθά της και πώς θα μπορέσουν να δημιουργηθούν νέες συμμαχίες, νέοι συνασπισμοί» τόνισε ο αρχιεπίσκοπος.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  «Εγώ δεν φοβάμαι πολύ την Τουρκία, σαν Τουρκία. Φοβάμαι τους άλλους, που είναι ήρεμοι και κάνουν πως μας αγαπούν, αλλά δεν μας αγαπούν» τόνισε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

  Σε δηλώσεις στον τηλεοπτικό σταθμό Sigma Κύπρου, ο κ. Ιερώνυμος αναφερόμενος σε αυτούς που κάνουν πως αγαπούν την Ελλάδα, αν και δεν τους κατονόμασε, πρόσθεσε πως «σήμερα το πρόβλημα δεν είναι, αν θα γίνει πόλεμος μικρός ή μεγάλος. Σήμερα το ενδιαφέρον είναι πώς θα μοιραστεί η γη και τα αγαθά της και πώς θα μπορέσουν να δημιουργηθούν νέες συμμαχίες, νέοι συνασπισμοί».

  Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος μίλησε και για τα ενεργειακά κοιτάσματα, που δημιουργούν προοπτικές συνεργασίας, αλλά και νέες εστίες ανταγωνισμού, επισημαίνοντας πως «οι μεγάλοι ρυθμίζουν το σκάκι και την πορεία και εμείς οι μικροί υποφέρουμε».

  «Ονειρεύονται πολλοί» συνέχισε «αλλά το τραγικό είναι ότι δεν ξέρουμε τι θα βρούμε από κάτω, αν θα βρούμε αυτά που περιμένουμε ή αν θα βρούμε αέρα».

  Παράλληλα, ο κ. Ιερώνυμος συνέστησε προσευχή και προσοχή «να μην μας παρασύρουν κυρίως τα μεγάλα συνθήματα και λόγια».

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk