Η εξέταση του Φλώρου ανήκει σε άλλον ασθενή

Όπως αποκάλυψε ο Τάσος Τέλλογλου στον ΣΚΑΪ, οι εξετάσεις φαίνεται να ανήκουν σε άλλον ασθενή οποίος όντως αντιμετωπίζει σοβαρά πνευμονολογικό πρόβλημα.

Νέα στοιχεία έρχονται να συμπληρώσουν το παζλ των γνωματεύσεων με τις πλαστές υπογραφές στην υπόθεση του Αριστείδη Φλώρου, του καταδικασμένου σε 21 χρόνια κάθειρξη για την υπόθεση των εταιριών παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος Energa και Hellas Power.

Σε άλλον ασθενή φαίνεται να ανήκει η εξέταση με την οποία έλαβε ποσοστό αναπηρίας 70% ο Αριστείδης Φλώρος με αποτέλεσμα να γίνει δεκτή η αποφυλάκισή του.

Όπως αποκάλυψε ο Τάσος Τέλλογλου στον ΣΚΑΪ, οι εξετάσεις φαίνεται να ανήκουν σε άλλον ασθενή οποίος όντως αντιμετωπίζει σοβαρά πνευμονολογικό πρόβλημα.

Επίσης, αναφέρεται ότι υπάρχει και δεύτερο έγγραφο το οποίο υπογράφει ο επικεφαλής της πνευμονολογικής μονάδας του νοσοκομείο στο οποίο πιστοποιείται η πάθηση.

Ο γιατρός που υπογράφει και το συγκεκριμένο έγγραφο αρνείται πως έχει εξετάσει τον Αριστείδη Φλώρο και έχει βάλει την υπογραφή του, ενώ το συγκεκριμένο δεν υπάρχει στο αρχείο του Ευαγγελισμού.

Ο Αριστείδης Φλώρος οδηγείται και πάλι στις φυλακές Χαλκίδας και αναμένεται άμεσα έρευνα για τον τρόπο με τον οποίο τελικώς θεμελιώθηκε το ποσοστό αναπηρίας 70% με το οποίο αποφυλακίστηκε.

Στην Εισαγγελία Διαφθοράς η έρευνα

Η έρευνα έχει ανατεθεί στην Εισαγγελία Διαφθοράς προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν ευθύνες κρατικών υπαλλήλων που εξέδωσαν τα πιστοποιητικά υγείας.

Η υπόθεση θα απασχολήσει την Εισαγγελία Διαφθοράς μετά από εντολή της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου λίγες ώρες μετά την έκδοση του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Εύβοιας το οποίο «οδήγησε» πίσω στις φυλακές της Χαλίδης τον Φλώρο.

Η έρευνα της Εισαγγελίας Διαφθοράς θα αναζητήσει ενδεχόμενες ευθύνες για την διάπραξη αδικημάτων όπως αυτά της «έκδοσης ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού», «ηθικής αυτουργίας σε έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού», «ψευδούς αναφοράς στην αρχή» (σσ δηλαδή προς το δικαστικό συμβούλιο Χαλκίδας που έκρινε την αίτηση αποφυλάκισης) καθώς και της «ενεργητικής δωροδοκίας σε βαθμό κακουργήματος» σε βάρος του Άρη Φλώρου και αντιστοίχως της «παθητικής δωροδοκίας σε βαθμό κακουργήματος» σε βάρος γιατρών.

Στοιχεία ζητά ο ΙΣΑ

Τα στοιχεία για τις ιατρικές γνωματεύσεις του Αριστείδη Φλώρου αναμένει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, προκειμένου να κινήσει άμεσα τις πειθαρχικές διαδικασίες, σε περίπτωση που διαπιστωθεί εμπλοκή των μελών του.

Μετά τις αποκαλύψεις περί πλαστογραφημένων γνωματεύσεων, οι οποίες οδήγησαν στην αποφυλάκιση του καταδικασμένου για την υπόθεση Hellas Power – Energa, ο ΙΣΑ ξεκαθαρίζει πως αν υπάρξουν αποχρώσεις ενδείξεις ενοχής μελών του Συλλόγου, τότε θα ζητήσει την τιμωρία των υπευθύνων.

Για τον λόγο αυτό, ζητά άμεση ενημέρωση από τη διοίκηση του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» σχετικά με τις ιατρικές γνωματεύσεις, οι οποίες φαίνεται ότι έχουν πλαστογραφηθεί.

«Ο ΙΣΑ δεν θα επιτρέψει να τεθεί σε κίνδυνο η τιμή και η αξιοπρέπεια του ιατρικού λειτουργήματος και του ιατρικού σώματος συλλήβδην, θα πράξει το καθήκον του όπως ορίζει ο νόμος, εφόσον υπάρξουν σχετικές ευθύνες των ιατρών» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Γιώργος Πατούλης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk