Νέος κύκλος Σχολείου Φροντιστών ατόμων με άνοια τον Σεπτέμβριο

Ξεκινάει τον Σεπτέμβριο ο νέος φθινοπωρινός κύκλος συναντήσεων του Σχολείου Φροντιστών, το οποίο αποτελεί ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα συμβουλευτικής στήριξης που απευθύνεται σε φροντιστές ασθενών με νόσο του Αλτσχάιμερ και άλλες μορφές άνοιας.

Ξεκινάει τον Σεπτέμβριο ο νέος φθινοπωρινός κύκλος συναντήσεων του Σχολείου Φροντιστών, το οποίο αποτελεί ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα συμβουλευτικής στήριξης που απευθύνεται σε φροντιστές ασθενών με νόσο του Αλτσχάιμερ και άλλες μορφές άνοιας.

Στην πρώτη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου στις 17:30, ο ψυχίατρος και επιστημονικά υπεύθυνος της Ψυχογηριατρικής Εταιρείας «Ο Νέστωρ» Δρ Αντώνης Μούγιας θα μιλήσει με θέμα «Άνοια: κλινική εικόνα, διάγνωση και στάδια (εξέλιξη) της νόσου».

Ο νέος φθινοπωρινός κύκλος του Προγράμματος «Σχολείο Φροντιστών» εντάσσεται στο πλαίσιο της υπογραφής Μνημονίου Συνεργασίας για τη δημιουργία Φιλικών Κοινοτήτων για την Άνοια στο Δήμο Αθηναίων, μεταξύ της Ψυχογηριατρικής Εταιρείας «Ο Νέστωρ», της Ελληνικής Γεροντολογικής και Γηριατρικής Εταιρείας (ΕΓΓΕ) και της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Υγείας του Δήμου Αθηναίων.

Ο κάθε κύκλος του Προγράμματος αποτελείται από έξι συναντήσεις, συνολικής διάρκειας δύο ωρών, στις οποίες πραγματοποιείται μια βασική ομιλία διάρκειας 20 λεπτών από έναν επαγγελματία υγείας και ακολουθεί συζήτηση μαζί με καφέ.

Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται κάθε 15 ημέρες, ημέρα Τετάρτη, από τις 17:30 έως τις 19:30, δίνοντας την ευκαιρία στους φροντιστές να ανταλλάξουν απόψεις με άλλους φροντιστές ασθενών, να ενημερωθούν και να πάρουν συμβουλές από επαγγελματίες υγείας καθώς και να αποφορτιστούν για λίγο από το βαρύ πρόγραμμά τους, πίνοντας καφέ και αφιερώνοντας παράλληλα λίγο χρόνο στον εαυτό τους.

Χώρος διεξαγωγής των συναντήσεων είναι η αίθουσα διδασκαλίας και εκδηλώσεων του Κέντρου Alzheimer της Ψυχογηριατρικής Εταιρείας «Ο Νέστωρ» (2ος όροφος), στην οδό Ι. Δροσοπούλου 22, στην Κυψέλη.

Επιστημονικά υπεύθυνος του Προγράμματος είναι ο ψυχίατρος και επιστημονικά υπεύθυνος της Ψυχογηριατρικής Εταιρείας «Ο Νέστωρ», Αντώνης Μούγιας και συντονίστρια του προγράμματος είναι η ψυχολόγος κ. Έλενα Ζέρβα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα του Κέντρου Alzheimer της Ψυχογηριατρικής Εταιρείας «Ο Νέστωρ»: 210-8235050, 210-8235620.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν.

Αναλυτικό Πρόγραμμα Συναντήσεων

Ώρα: 17.30-19.30 / Ημέρα Τετάρτη ανά 15νθήμερο

  • Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018

Άνοια: κλινική εικόνα, διάγνωση και στάδια (εξέλιξη) της νόσου:
Αντώνης Μούγιας, Ψυχίατρος, Διδάκτoρας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Επιστημονικά Υπεύθυνος του Κέντρου Alzheimer

  • Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Άνοια: πρόληψη και φαρμακευτική αντιμετώπιση: Μιχάλης Μούγιας, Ψυχίατρος

  • Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018

Συμβουλές για την καθημερινότητα του φροντιστή και την αντιμετώπιση διαταραχών συμπεριφοράς: Μαρία-Ισμήνη Κερώση, Ψυχολόγος

  • Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

Δυσλειτουργικές γνωσίες του φροντιστή και επιβάρυνση από το ρόλο του: Γεώργιος Σταθάκης, Ψυχολόγος

  • Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018

Σημασία δραστηριοτήτων και δικτύωσης με την κοινότητα. Νομικά ζητήματα στην τρίτη ηλικία: Μαρία Δημητρίου, Κοινωνική Λειτουργός

  • Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

Φροντίδα ασθενών με σοβαρή άνοια. Ανακουφιστική φροντίδα: Ιωάννης Ζυγοβιστινός, Νοσηλευτής

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk