Για δύο κακουργήματα διώκονται Λαυρεντιάδης και ακόμη έντεκα

Ποινική δίωξη άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών σε βάρος του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και άλλων 11 προσώπων για την υπόθεση της ELFE Ελληνικά Χημικά Λιπάσματα.

Ποινική δίωξη άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών σε βάρος του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και άλλων 11 προσώπων για την υπόθεση της ELFE Ελληνικά Χημικά Λιπάσματα.

Βαρύνονται με τα κακουργήματα της απάτης από κοινού και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου αλλά και το έγκλημα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό την απάτη σε βάρος του Δημοσίου.

Αφορμή στάθηκε η μήνυση που είχε καταθέσει η Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ) σε βάρος του επιχειρηματία και των άλλων 11 προσώπων με καταγγελλόμενη ζημία σε βάρος της επιχείρησης αερίου άνω των 115 εκατ. ευρώ!
Η μήνυση της ΔΕΠΑ είχε κατατεθεί στο γραφείο της Εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη στα τέλη Δεκεμβρίου 2017 . Σε αυτή ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ Δημήτρης Τζώρτζης και ο πρόεδρος της ΔΕΠΑ Βελισσάριος Δότσης, κατηγορούσαν τον Λαυρεντιάδη, ιδιοκτήτη της ELFE, για «απάτη μαμούθ» και συνειδητή προσπάθεια να επαυξήσει με διάφορες μεθοδεύσεις τη περιουσιακή ζημία της ΔΕΠΑ.

Σύμφωνα με την καταγγελία της ΔΕΠΑ οι καταναλώσεις αερίου της ELFE από τη ΔΕΠΑ καλύπτονταν τα τελευταία δύο χρόνια αποκλειστικά με μεταχρονολογημένες επιταγές διαφόρων επιχειρήσεων, πολλές από τις οποίες ήταν συνδεδεμένες με την ELFE, με αποτέλεσμα το χρέος να διογκώνεται χωρίς καμία προοπτική είσπραξής του.
‘Όπως αναφέρουν, ειδικά το τελευταίο 18μηνο τα χρέη αυξήθηκαν κατά 8 εκατ. ευρώ καθώς η εταιρία (ELFE) είχε πετύχει προσωρινή δικαστική προστασία. Όπως καταγγέλλουν μάλιστα η ELFE κέρδιζε χρόνο αμφισβητώντας στα δικαστήρια την απόφαση της γενικής συνέλευση της ΔΕΠΑ με την οποία είχε οριστεί πως η ΕLFE θα συνέχιζε να λαμβάνει αέριο υπό την προϋπόθεση της προεξόφλησης κάθε προμήθειας με την κατάθεση μετρητών και επιταγών πελατών που δεν θα είναι συνδεδεμένες με την εταιρεία του Λαυρεντιάδη.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk