Στάσεις εργασίας από μηχανικούς ασφαλείας εναέριας κυκλοφορίας

Δυο τετράωρες στάσεις εργασίας για αύριο, Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2018 έχει προκηρύξει η Ένωση Ηλεκτρονικών Μηχανικών Ασφάλειας Εναέριας Κυκλοφορίας (ΕΝΗΜΑΕΚ) της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας ΥΠΑ)

Δυο τετράωρες στάσεις εργασίας για σήμερα, Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2018 έχει προκηρύξει η Ένωση Ηλεκτρονικών Μηχανικών Ασφάλειας Εναέριας Κυκλοφορίας (ΕΝΗΜΑΕΚ) της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας ΥΠΑ).
Οι στάσεις εργασίας, που θα σημειωθούν από τις 08.00 έως τις 12.00 και από τις 20.00 έως τις 23.59, θα προκαλέσουν πιθανώς καθυστερήσεις ή και ακυρώσεις πτήσεων σε μικρά αεροδρόμια της χώρας.
Πρόκειται ουσιαστικά για τα αεροδρόμια σε Κύθηρα, Αστυπάλαια, Σύρο, Σητεία, Νάξος, Κάρπαθος και Κάσος, όπου ο έλεγχος της εναέριας κυκλοφορίας εξυπηρετείται κατά βάση από τους ηλεκτρονικούς υπαλλήλους της ΥΠΑ.
Αιτήματα των στάσεων εργασίας αποτελούν η κοινοποίηση του περιεχομένου των σχεδίων των Προεδρικών Διαταγμάτων του νόμου 4427/2016 και η εναρμόνιση του ωραρίου εργασίας των εργαζομένων στην αεροναυτιλία.
Κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων θα εξυπηρετούνται μόνο οι παρακάτω πτήσεις:
Α) Πολιτικών και στρατιωτικών αεροσκαφών, που υπερίπτανται και διασχίζουν το FIR Αθηνών – Μακεδονίας.
Β) Ελληνικών και ξένων στρατιωτικών α/φών, που συμμετέχουν σε προγραμματισμένες ασκήσεις.
Γ) Αεροσκαφών που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης.
Δ) Νοσοκομειακές πτήσεις.
Ε) Πτήσεις στις οποίες επιβαίνουν αρχηγοί Κρατών – Πρωθυπουργοί.
Στ) Πτήσεις που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.
Ζ) Μέριμνα για την συνεχή και αδιάκοπη λειτουργία των συχνοτήτων κινδύνου, την ασφάλεια των εγκαταστάσεων και των μηχανημάτων της Υπηρεσίας και την πρόληψη καταστροφών ή ατυχημάτων.
Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση των εργαζομένων στόχος των κινητοποιήσεων δεν είναι σε καμία περίπτωση η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού, αλλά η εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της Αεροναυτιλίας και ειδικότερα του κλάδου των ΗΜΑΕΚ, έτσι ώστε να συνεχίσουν απρόσκοπτα να υπηρετούν την ασφάλεια των πτήσεων, παρέχοντας στις αεροπορικές εταιρίες και κατ’ επέκταση στο επιβατικό κοινό ασφαλείς και αδιάλειπτες υπηρεσίες.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk