Ενα αποτύπωμα που βρέθηκε σε νάιλον σακούλα που είχαν οι αλλοδαποί δράστες της φονικής ληστείας -το βράδυ της 15ης Αυγούστου στον λόφο του Φιλοπάππου- σε βάρος του 25χρονου Έλληνα σπουδαστή οδήγησε την ΕΛ.ΑΣ στην σύλληψή τους το βράδυ της Πέμπτης.
Οι δράστες οδηγούνται στον εισαγγελέα με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της ληστείας κατά συναυτουργία και κατά συρροή.
Τουλάχιστον δύο από τους δράστες ομολόγησαν το έγκλημά τους και ανέφεραν ότι είχαν βάλει ένα σπασμένο μπουκάλι στον λαιμό του 25χρονου σπουδαστή (ζούσε στην Γλασκώβη είχε έρθει στην Αθήνα για διακοπές) και ο οποίος προσπαθώντας να τους αποφύγει έκανε βήματα προς τα πίσω με αποτέλεσμα να πέσει σε γκρεμό ύψους 10 τουλάχιστον μέτρων και να βρει ακαριαίο θάνατο.

Οι δύο εξ αυτών, πακιστανικής καταγωγής – ο ένας ηλικίας 17 ετών- εντοπίσθηκαν στην περιοχή Ειδομένη του Κιλκίς στην προσπάθειά τους να διαφύγουν από την χώρα. Είχε προηγηθεί αναζήτησή τους σε Θήβα και Θεσσαλονίκη. Ο τρίτος που κατάγεται από το Ιράκ συνελήφθη την ίδια ώρα στην Αθήνα. Αποτύπωμα του Ιρακινού που ήταν στην ίδια εγκληματική «ομάδα» με τους δύο Πακιστανούς, είχε βρεθεί σε πλαστική σακούλα που κουβαλούσαν οι δράστες , όπως είχε υποδείξει στους αστυνομικούς η 23χρονη συνοδός -από την Πορτογαλία- του θύματος.

Αρχικά η κοπέλα δεν είχε αναγνωρίσει τον δράστη στις φωτογραφίες που της υποδείχθηκαν από παλιότερες προσαγωγές του. Οταν όμως εντοπίσθηκε στην Αθήνα και προσήχθη -το βράδυ της Πέμπτης- στην ΓΑΔΑ τον αναγνώρισε μετά βεβαιότητας. Η Ασφάλεια Αττικής έφθασε στα ίχνη των δολοφόνων μετά από αναζητήσεις υπόπτων στην Αθήνα, με δεδομένα κλήσεων και με βάση τις καταθέσεις της 23χρονης που είχε γίνει κι αυτή στόχος των ληστών.

Σημειώνεται ότι «Το Βήμα» με δύο διαδοχικά δημοσιεύματά του το τελευταίο τριήμερο είχε αναφερθεί στα ευρήματα της ΕΛΑΣ.

Οπως σημειωνόταν «σύμφωνα με πληροφορίες ή έρευνα εστιάζεται σε ένα ή δύο άτομα, ασιατικής καταγωγής, που έχουν φύγει από την Αθήνα και συνεχίζεται η αναζήτησή τους τους σε επαρχιακές πόλεις και με κίνδυνο να διαφύγουν στο εξωτερικό. Όμως εξετάζονται κι άλλες εκδοχές, ενώ υπάρχουν διαρκώς προσαγωγές υπόπτων από άλλες περιοχές της Αθήνας».