Διακοπή ρεύματος : Σε πτώση καλωδίου το μπλακ άουτ το μεσημέρι της Τετάρτης

Σε πτώση καλωδίου οφείλεται το μεσημεριανό μπλακ άουτ στην Αττική. Σύμφωνα με νεώτερη ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ, «η πτώση αγωγού γραμμής μεταφοράς πάνω σε 3 ζυγούς 150 KV του Υποσταθμού στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης (ΚΥΤ) Παλλήνης, είχε ως άμεσο αποτέλεσμα να προκληθεί βραχυκύκλωμα».

Σε πτώση καλωδίου οφείλεται το μεσημεριανό μπλακ άουτ στην Αττική. Σύμφωνα με νεώτερη ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ, «η πτώση αγωγού γραμμής μεταφοράς πάνω σε 3 ζυγούς 150 KV του Υποσταθμού στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης (ΚΥΤ) Παλλήνης, είχε ως άμεσο αποτέλεσμα να προκληθεί βραχυκύκλωμα».

Μέχρι στιγμής η ακριβής αιτία που οδήγησε στην πτώση του αγωγού στους ζυγούς αποτελεί αντικείμενο έρευνας, με τα αποτελέσματα να αναμένονται έως το τέλος της εβδομάδας, ενώ το σημερινό συμβάν χαρακτηρίζεται εξαιρετικά σπάνιο με βάση τα στατιστικά στοιχεία του Διαχειριστή

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ

«Το σύστημα προστασίας λειτούργησε άμεσα, θέτοντας εκτός λειτουργίας τον εξοπλισμό 150 ΚV του ΚΥΤ. Ως συνέπεια διακόπηκε η τροφοδότηση των αναχωρήσεων μέσης τάσης από το ΚΥΤ προς τα δίκτυα διανομής σε διάφορες περιοχές της Αττικής Η ακριβής αιτία που οδήγησε στην πτώση του αγωγού στους ζυγούς αποτελεί αντικείμενο έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη, τα αποτελέσματα της οποίας αναμένονται έως το τέλος της εβδομάδας» αναφέρει ο Διαχειριστής σε ανακοίνωση του.

Και εξηγεί: «Κατά τη στιγμή της βλάβης στις 14.12, το φορτίο που διακινείτο στο Σύστημα Μεταφοράς στην περιοχή της Αττικής ήταν της τάξης των 2000 MW και προκλήθηκε απώλεια της τάξης του ενός τρίτου της ισχύος αυτής. Συγκεκριμένα, με βάση τα στοιχεία του ΔΕΔΔΗΕ οι Υποσταθμοί Διανομής που επηρεάστηκαν ήταν οι ακόλουθοι Νέα Σμύρνη, Καλλιθέα, Φάληρο, Ελληνικό, Αργυρούπολη, Παγκράτι, Αριστείδου, Βριλήσσια, Μαρούσι και Παλλήνη».

»Η αντίδραση του ΑΔΜΗΕ με βάση τις εσωτερικές του διαδικασίες ήταν άμεση. Συγκεκριμένα, συνεργεία από το Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας και από τις Υπηρεσίες Συντήρησης του Συστήματος αναχώρησαν άμεσα από τη βάση τους προκειμένου να αποκαταστήσουν τη βλάβη το ταχύτερο δυνατό. Στις 16.20, είχαν αποκατασταθεί όλα τα φορτία με τα οποία το Σύστημα Μεταφοράς τροφοδοτεί το Δίκτυο Διανομής».

»Το σημερινό συμβάν που προκάλεσε σημαντικά προβλήματα ηλεκτροδότησης σε πολλές περιοχές της Αττικής ήταν εξαιρετικά σπάνιο με βάση τα στατιστικά στοιχεία του Διαχειριστή. Ο ΑΔΜΗΕ ζητά και πάλι συγγνώμη από τους κατοίκους της Αττικής για την ταλαιπωρία τους» καταλήγει ο Διαχειριστής.

Μπλακ άουτ για 5 ώρες

Αποκαταστάθηκε η βλάβη σε ό,τι αφορά το Δίκτυο Μεταφοράς, όπως ανακοίνωσε ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ).

Μπλακ άουτ στην Αθήνα – Χωρίς ρεύμα πολλές περιοχές – Προβλήματα σε Ηλεκτρικό, Μετρό, Τραμ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ομαλή ηλεκτροδότηση των περισσότερων περιοχών της Αττικής που επηρεάστηκαν έχει ήδη αποκατασταθεί.

«Στο αμέσως επόμενο διάστημα», προστίθεται, «αναμένεται η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στο σύνολο των περιοχών. Τα ακριβή αίτια του συμβάντος βρίσκονται υπό διερεύνηση και θα υπάρξει ενημέρωση στη συνέχεια».

Η εταιρεία ζητά επίσης συγγνώμη από τους πολίτες της Αττικής για την ταλαιπωρία που υπέστησαν εξαιτίας των διακοπών ρεύματος.

Υπενθυμίζεται ότι χωρίς ρεύμα έμειναν το μεσημέρι της Τετάρτης πολλές περιοχές της Αθήνας. Προβλήματα σημειώθηκαν στο κέντρο της πρωτεύουσας, το Παγκράτι, την Καισαριανή, τη Δάφνη αλλά και τα Μελίσσια και την Κηφισια, ενώ δημιουργήθηκε κυκλοφοριακό κομφούζιο καθώς πολλοί φωτεινοί σηματοδότες παρέμειναν εκτός λειτουργίας.

Οι εκτεταμένες διακοπές ρεύματος επηρέασαν και την ομαλή λειτουργία του Μετρό, του Τραμ και του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου.

Σε βλάβη ενός μετασχηματιστή του δικτύου διανομής στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Παλλήνης, που είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια τροφοδότησης φορτίων, οφείλεται το μπλακ άουτ, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk