Ενας 24χρονος και ένας 33χρονος συνελήφθησαν, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ, στην περιοχή των Αχαρνών, κατηγορούμενοι ότι νωρίτερα είχαν διαπράξει ένοπλη ληστεία σε κοσμηματοπωλείο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες, που φορούσαν αποκριάτικες μάσκες και καπέλα, εισέβαλαν στο κοσμηματοπωλείο και με την απειλή όπλων αφαίρεσαν κοσμήματα. Στη συνέχεια, διέφυγαν με κλεμμένη μοτοσυκλέτα, την οποία εγκατέλειψαν σε κοντινή απόσταση, ενώ πέταξαν σε κάδο απορριμμάτων τον ρουχισμό και τα είδη μεταμφίεσής τους.

Στην κατοχή τους, καθώς και από τις έρευνες σε χώρους και κάδους απορριμμάτων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: Πιστόλι και ασύρματος, αποκριάτικη μάσκα και δύο κασετίνες με κοσμήματα. Επίσης, κατασχέθηκε και η κλεμμένη μοτοσυκλέτα που χρησιμοποιούσαν ως μέσο μεταφοράς.

Σημειώνεται, ότι από την αστυνομική έρευνα εξακριβώθηκε επιπλέον ότι ο 33χρονος ήταν ο δράστης ένοπλης ληστείας που διαπράχθηκε, στις 20 Ιουλίου 2018, σε υποκατάστημα τράπεζας που στεγάζεται σε νοσοκομείο στην Δυτική Αττική, όπου φορώντας αποκριάτικη μάσκα και με την απειλή όπλου απέσπασε χρηματικό ποσό.

Οι δυο δράστες έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν την αστυνομία για την τέλεση ανάλογων, καθώς και άλλων αδικημάτων. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε στον ανακριτή, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την εξιχνίαση και άλλων υποθέσεων.