• Αναζήτηση
 • Ανδρος: Αποκολλήθηκε το επιβατηγό «Αndros Jet»

  Ταλαιπωρία για τους επιβάτες του επιβατηγού - οχηματαγωγού πλοίου «Αndros Jet» το οποίο προσάραξε περίπου στις 11.30 το πρωί της Παρασκευή σε αμμώδη αβαθή ενώ αναχωρούσε από το λιμάνι της Άνδρου.

  ΤοΒΗΜΑ Team
  Με τη βοήθεια ρυμουλκού, αποκολλήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής το καταμαράν, Andros Jet, που προσάραξε το μεσημέρι σε αμμώδη αβαθή στο λιμάνι του Γαυρίου στην Άνδρο.

  Οι 46 επιβάτες του μεταφέρθηκαν με ιδιωτικά σκάφη στο Γαύριο και προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

  Το Andros Jet με 27 άτομα πλήρωμα μετά τη ρυμούλκηση στο λιμάνι αναμένεται να επιθεωρηθεί.

  Το πλοίο είχε αποπλεύσει από το λιμάνι Γαυρίου για Τήνο – Σύρο.

  Από το περιστατικό, σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, δεν έχει παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση.

  Όπως έγινε γνωστό ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Γαυρίου/ Άνδρου, για περιστατικό προσάραξης σε αμμώδη αβαθή του επιβατηγού-οχηματαγωγού-ταχύπλοου σημαίας Κύπρου, στη θαλάσσια περιοχή πλησίον του λιμένα Γαυρίου νΑνδρου, με 46 επιβάτες και 27 μέλη πληρώματος.

  Το πλοίο είχε αποπλεύσει από λιμένα Γαυρίου Άνδρου για Τήνο – Σύρο.

  Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, στην περιοχή έσπευσαν δύο περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προς παροχή τυχόν συνδρομής καθώς και τρία ιδιωτικά σκάφη, στα οποία μετεπιβιβάστηκαν οι επιβάτες και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμένα Γαυρίου.

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk