Αδιευκρίνιστες παραμένουν οι συνθήκες θανάτου του 25χρονου φοιτητή ο οποίος έπεσε από βράχια στο λόφο Φιλοπάππου το βράδυ του Δεκαπεντάγουστου.

Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για να εντοπίσει τους τρεις δράστες που επιτέθηκαν στον άτυχο νεαρό και την 23χρονη φίλη του με σκοπό να τους ληστέψουν. Σύμφωνα με πληροφορίες οι αρχές έχουν προσεγγίσει αλλοδαπούς που έχουν ήδη προφυλακιστεί για παρόμοιες επιθέσεις στην περιοχή με σκοπό να αντλήσουν πληροφορίες για τους τρεις μελαψούς άνδρες που με σπασμένα μπουκάλια ακινητοποίησαν την νεαρή κοπέλα και τον 25χρονο.

Η πρώτη κατάθεση της κοπέλας την Πέμπτη δεν μπόρεσε να δώσει απαντήσεις στο κρίσιμο ερώτημα της πτώσης του νεαρού. Η 23χρονη περιγράφει την στιγμή της επίθεσης αλλά δεν μπορεί να ανακαλέσει στην μνήμη της αν έσπρωξαν τον φίλο της ή εκείνος γλίστρησε και έπεσε με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Όπως ανέφερε η ίδια λίγο πριν τις 23.00 χτες το βράδυ, καθόταν με τον 25χρονο στα βραχάκια του Φιλοπάππου από την πλευρά του Κουκακίου, όταν εμφανίστηκαν τρεις άγνωστοι και με την απειλή μαχαιριού τους ζήτησαν χρήματα.

Σύμφωνα με την κατάθεση, οι δύο από τους δράστες ακινητοποίησαν τον 25χρονο, ενώ ο τρίτος άρπαξε την τσάντα της κοπέλας και άρχισε να την ψάχνει, αφαιρώντας χρήματα που είχε μέσα, το κινητό της τηλέφωνο και κάποια προσωπικά έγγραφα.

Η κοπέλα, όπως λέει, κοίταζε τον ληστή με την τσάντα της και δεν πρόσεχε τι γινόταν δίπλα, όπου ξαφνικά άκουσε μια φωνή και γυρίζοντας είδε τον φίλο της να πέφτει από τα βράχια. Ο νεαρός έπεσε από ύψος περίπου 20 μέτρων και λίγο αργότερα ανασύρθηκε νεκρός. Οι δράστες τράπηκαν σε φυγή και εξαφανίστηκαν, ενώ η 23χρονη έντρομη ειδοποίησε την Αστυνομία.

Η νέα κατάθεση της 23χρονης, όταν βρεθεί σε καλύτερη ψυχολογική κατάσταση, αναμένεται να δώσει περισσότερα στοιχεία και να βοηθήσει στον εντοπισμό των δραστών.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή που έχει αναλάβει την νεκροτομή, από την πρώτη εξέταση του πτώματος, δεν βρίσκει τραύμα από μαχαίρι και ο θάνατος φαίνεται ότι προήλθε από ένα χτύπημα στο κεφάλι, που αποδίδεται στην πτώση. Ωστόσο τα τελικά συμπεράσματα θα εξαχθούν μετά την ολοκλήρωση της νεκροτομής.