Αχτσιόγλου: Αύξηση του κατώτερου μισθού παρακάμπτοντας τις συμβουλές των δανειστών

Αύξηση του κατώτερου μισθού υπόσχεται η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, παρακάμπτοντας τις συμβουλές των δανειστών ότι μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να έχει επιπτώσεις στην εργασία, αυξάνοντας την ανεργία.

Αύξηση του κατώτερου μισθού υπόσχεται η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, παρακάμπτοντας τις συμβουλές των δανειστών ότι μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να έχει επιπτώσεις στην εργασία, αυξάνοντας την ανεργία.

«Δεν επιβεβαιώνεται κάτι τέτοιο ούτε από τις μελέτες της Κομισιόν» υποστήριξε η κ. Αχτσιόγλου.

Σύμφωνα με την ίδια, η κυβέρνηση θα προβεί στην αύξηση του κατώτατου μισθού θα εντός της θητείας αυτής της κυβέρνησης και, στη συνέχεια, κάθε χρόνο, θα εξετάζονται, σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο, βασικά μεγέθη της οικονομίας και θα γίνεται εκ νέου εισήγηση για το αν πρέπει να αυξηθεί περαιτέρω.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), η ανεργία διαμορφώθηκε στο 19,5% τον Μάιο του 2018, παρουσιάζοντας ελάχιστη βελτίωση, δηλαδή κατά 0,5% ποσοστιαία μονάδα.

«Ως συνολική εικόνα, παρατηρείται διαρκής αποκλιμάκωση της ανεργίας» εκτιμά από μεριάς της ωστόσο η υπουργός.

Σχετικά με τους άξονες στους οποίους εργάζεται το υπουργείο, ανέφερε ότι ένας από αυτούς είναι η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, η οποία ξεκλειδώνει, μετά τις 20 Αυγούστου.

«Ο δεύτερος άξονας είναι η αύξηση του κατώτατου μισθού, η οποία κρίνεται αναγκαία, για να αυξηθεί το διαθέσιμο εισόδημα των εργαζομένων» ανέφερε η υπουργός ενώ πρόσθεσε ότι «ο τρίτος άξονας είναι η καταπολέμηση της παραβατικότητας στους χώρους εργασίας».

Παρόμοια στάση κρατά και η διοικήτρια του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) Μαρία Καραμεσίνη, η οποία υπόσχεται από πλευράς της πως θα μειωθούν περαιτέρω τα ποσοστά της ανεργίας.

Σύμφωνα με την ίδια μάλιστα, τον Δεκέμβριο του 2018, το ποσοστό της ανεργίας θα έχει πέσει ακόμα μία μονάδα και θα φτάσει στο 18,5%.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk