Συνελήφθη μετά από τρεις μέρες ερευνών στην περιοχή της Πεντέλης ο διαγραφείς βουλευτής της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης. Στη συνέχεια οδηγήθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών.
Σε θυμική έξαρση και άτυχη επιλογή εκφράσεων, απέδωσε ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρουσης την προτροπή του απο το βήμα της Βουλής, περί παρέμβασης του Στρατού με αφορμή τη συμφωνία για το Σκοπιανό.

Ο βουλευτής ζήτησε και πήρε προθεσμία για την προσεχή Τετάρτη, προκειμένου να απολογηθεί.

Σύμφωνα με τον συνήγορό του, ο βουλευτής θα αρνηθεί τις κατηγορίες. Ο συνήγορός του δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Ατυχής επιλογή εκφράσεων, οι οποίες ενσωματώθηκαν στον λόγο του σε μια στιγμή έξαρσης. Αυτή, δε, η φρασεολογία προφανώς είναι απρόσφορη να προκαλέσει τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται. Η αδυναμία της κατηγορίας είναι η υπερβολή της. Ήδη έχει ανακαλέσει τις επίμεμπτες φράσεις και θα το επαναλάβει. Η πρόθεσή του με τη χρήση αυτών των εκφράσεων τελικά ήταν κατά τρόπο εμφατικό να θέσει τους πολιτειακούς παράγοντες προ των ευθυνών τους».

H ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τη σύλληψη

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και η Ελληνική Αστυνομία λέγοντας πως προχώρησε στη σύλληψη κατ΄εκτέλεση σχετικού εντάλματος.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής είχε καλέσει το Στρατό σε πραξικόπημα, από το βήμα της Βουλής, στη συνέχεια διεγράφη από το κόμμα του και διέφυγε στο Αγρίνιο, από όπου και κατάγεται.
Ο Μπαρμπαρούσης φέρεται να χρησιμοποίησε παράδρομους της Εθνικής και κατευθύνθηκε από ορεινή Ναυπακτία προς Αθήνα. προκειμένου να ξεφύγει από τα αστυνομικά μπλόκα και τις δυνάμεις της αστυνομίας που τον αναζητούσαν ώστε να εκτελέσουν το ένταλμα σύλληψης.
Σε κοντινή απόσταση από το σπίτι της φίλης του στην Πεντέλη όπου συνελήφθη από την αντιτρομοκρατική βρέθηκε και το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησε για τη διαφυγή του.
Οι Αρχές εξετάζουν αν η φίλη του θα κατηγορηθεί για υπόθαλψη αλλά οι εκτιμήσει λένε ότι κατά πάσα πιθανότητα δεν θα σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος της.

Δήλωση Μπαρμπαρούση

Δια της παρούσης θέλω να δηλώσω τον απόλυτο σεβασμό μου στο Σύνταγμα, το Δημοκρατικό πολίτευμα και στους θεμελιώδεις θεσμούς του. Ορκίστηκα να υπηρετώ τη Συνταγματική νομιμότητα ως εκλεγμένο μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας και τούτο αποτελεί δομικό στοιχείο όχι μόνο της όχι μόνο της πολιτικής μου δράσης, αλλά και ενσυνείδητη αξιακή επιλογή μου.

Σε μικρό μέρος της ομιλίας μου κατά τη διάρκεια ασκήσεως των καθηκόντων μου στην Ολομέλεια της Βουλής την 16η.06.2018 ενσωματώθηκαν ατάκτως και αυθορμήτως ατελείς λεκτικές υπερβολές και άτυχες εκφράσεις, που οφείλονται στη θυμική έξαρση που μου είχε προκαλέσει το ουσιαστικό διακύβευμα της συζήτησης. Η πρόθεσή μου ήταν στην ολιγόλεπτη τοποθέτησή μου να θέσω κατά τρόπο εμφατικό το ζήτημα της ευθύνης συγκεκριμένων κρατικών οργάνων από τη λήψη αποφάσεων, που κατά την πολιτική μου άποψη, θα ήταν αφ΄ ενός ζημιογόνα για τα εθνικά συμφέροντα και αφ΄ ετέρου προϊόν επιβολής των εντολών του διεθνούς παράγοντα επί μιας ενδοτικής και αντιπατριωτικής κυβερνητικής στάσης.

Η σχετική άκομψη φρασεολογία μου σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ερμηνευθεί ως προτροπή ή κατάλυση ή μεταβολή ή αλλοίωση του Δημοκρατικού Πολιτεύματος, πρώτα απ΄ όλα διότι ευθαρσώς δηλώνω ότι δεν υπήρξε ούτε νοητική σύλληψη και έπειτα διότι, κατά λογική εκτίμηση, η απροσφορότητα να συντελεσθούν πολιτειακές εκτροπές από φραστικές υπερβολές ομιλητή, χωρίς σχετική θεσμική αρμοδιότητα και μάλιστα από το βήμα της Βουλής, είναι πρόδηλη.

Η καταχρηστική συστημική διαχείριση της λεκτικής υπερβολής συνέβαλε στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από το φλέγον θέμα της απεμπόλησης κυριαρχικών εθνικών δικαιωμάτων και στη διασπορά φόβου και τρώσης του φρονήματος.

Η κατηγορία που αντιμετωπίζω είναι τελείως ασύμβατη και αναντίστοιχη με τον χαρακτήρα και τις πεποιθήσεις μου. Θα αμυνθώ κατά αυτής από τη θέση του κατηγορουμένου, καθότι τελικά, το δικαιικό μας σύστημα προστατεύει επαρκώς το δικαίωμα ελεύθερου λόγου.

Η ανάκληση της φρασεολογίας αποτελεί ενσυνείδητη επιλογή μου και όχι φοβική αντίδραση. Θα την επαναλάβω και από το βήμα της Βουλής, ώστε να συντελεσθεί ποιοτικά ισοβαρής αποκατάσταση της τάξεως των πραγμάτων.