Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα θα επιδιώξουν σήμερα Δευτέρα οι εργαζομένοι του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου «Δρομοκαΐτειο».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου τους, στις 07:00 το πρωί της έγινε συγκέντρωση στην πύλη του νοσοκομείου και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε λεωφορείο με προορισμό το Μέγαρο Μαξίμου με αίτημα συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τις αλλαγές που επέρχονται στη λειτουργία των ψυχιατρικών νοσοκομείων και κάνουν λόγο για κατάργησή τους. Μάλιστα, όπως υποστηρίζουν σε συνάντηση που είχαν την Πέμπτη, κατά την κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ, με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας, Γιώργο Γιαννόπουλο, επιβεβαιώθηκε η πρόθεση της κυβέρνησης για κατάργηση των ψυχιατρικών νοσοκομείων και τη μεταφορά των μονάδων ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης και και των κέντρων ψυχικής υγείας στις υγειονομικές περιφέρειες.

«Με αυτή την απόφαση αφήνει στο δρόμο 10.000 ασθενείς, οξέα περιστατικά, που νοσηλεύονται κατά έτος στα ψυχιατρικά νοσοκομεία. Διαλύει την εδώ και χρόνια προσπάθεια για ψυχιατρική μεταρρύθμιση, θέτοντας σε κίνδυνο τόσο την ασφαλή νοσηλεία των ασθενών όσο και τη δουλειά μας», αναφέρεται στην ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων του «Δρομοκραΐτειου».