• Αναζήτηση
 • Γ. Τσιρώνης: Το θέσφατο των φιλοζωϊκών και τι αλλάζει με το νομοσχέδιο

  ΤοΒΗΜΑ Team
  Για τα όσα έγιναν με το νομοσχέδιο για τα κατοικία, μίλησε τα «Νέα» ο Γιάννης Τσιρώνης. Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, αναφέρει μεταξύ άλλων:
  Το πνεύμα του νομοσχεδίου για τα ζώα συντροφιάς έχει τρεις πυλώνες μη διαπραγματεύσιμους. Ο πρώτος είναι να μειωθεί δραστικά ο αριθμός των εγκαταλελειμμένων ζώων. Το έγκλημα είναι διπλό, τόσο απέναντι στα ζώα όσο και απέναντι στους ανθρώπους. Αγανακτούν όχι μόνο οι φιλόζωοι, αλλά και όλοι οι υπόλοιποι – εκείνοι που έχουν μια παιδική φοβία, ας πούμε.
  Η μείωση αυτή, βέβαια, δεν μπορεί να γίνει με την κατ’ ευφημισμόν ευθανασία. Είναι απόλυτα απορριπτέα για μένα αυτή η λογική, καθώς κάτι τέτοιο πρέπει να συμβαίνει μόνο για αυστηρά ιατρικούς λόγους, αλλιώς μιλάμε για γενοκτονία.
  Ο δεύτερος πυλώνας είναι η διαφάνεια και η διαχείριση των ανταποδοτικών πόρων που ούτως ή άλλως πληρώνουν οι δημότες. Ανοίγουμε διάλογο για το ποιος πληρώνει και πόσο για να συντηρείται το σύστημα ελέγχων και περίθαλψης των ζώων.
  Μη μου πει κανένας πως πρόκειται για χαράτσι, γιατί κάποιος πρέπει να πληρώσει – εκτός κι αν πιστεύουμε ότι όλα αυτά μπορούν να γίνουν δωρεάν. Το τρίτο αφορά τις μεταβιβάσεις και τις υιοθεσίες.
  Ολόκληρο το άρθρο μπορείτε να το διαβάσετε εδώ:
  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk