Με κεντρικό μήνυμα «Innovating for a better world», το δεύτερο COSMOTE HACKATHON αναζητά τις ιδέες που θα κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο. Στη διάρκεια μιας 48ωρης γιορτής καινοτομίας, η οποία θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο, 12-13 Μαΐου 2018, στην ΟΤΕΑcademy, οι συμμετέχοντες θα κληθούν με την υποστήριξη εξειδικευμένων μεντόρων να ολοκληρώσουν την πρότασή τους. Η νικήτρια ομάδα θα λάβει εφέτος χρηματικό έπαθλο 10.000 ευρώ, διπλάσιο από την περασμένη χρονιά, το δεύτερο βραβείο θα λάβει 5.000 ευρώ και το τρίτο 2.500 ευρώ.
Από τις 14 ομάδες που έλαβαν πέρσι μέρος στο πρώτο COSMOTE HACKATHON, νικήτρια ομάδα αναδείχθηκε, λαμβάνοντας χρηματικό έπαθλο ύψους 5.000 ευρώ, η «Loceye» για την ιδέα Eye Tracking Analysis Software. Πρόκειται για την πρώτη cross-platform εφαρμογή που παρακολουθεί την ίριδα του ματιού και αναλύει τον τρόπο που παρακολουθούμε το περιβάλλον, με ελάχιστες απαιτήσεις από πλευράς εξοπλισμού. Η λύση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εφαρμογές μάρκετινγκ, αλλά και από ερευνητές HCI (Human Computer Interaction) και γνωσιακής ψυχολογίας.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε ανθρώπους που ειδικεύονται σε θέματα προγραμματισμού, design, επικοινωνίας και επιχειρηματικότητας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετάσχουν ατομικά ή σε ομάδες 2-5 ατόμων. Αξιοποιώντας όλες τις διαθέσιμες νέες τεχνολογίες, καλούνται να παρουσιάσουν μια ολοκληρωμένη, φιλική προς το χρήστη, τεχνολογική λύση-πρότυπο που μπορεί να βελτιώσει την καθημερινότητα στη νέα ψηφιακή εποχή. Οι δηλώσεις συμμετοχής κατατίθενται έως τις 22 Απριλίου 2018 αποκλειστικά στο www.cosmotehackathon.gr.
«Μετά από τη μεγάλη επιτυχία του περσινού COSMOTE HACKATHON που ανέδειξε σπουδαίες ιδέες και τεχνολογικές λύσεις, ο μαραθώνιος διαγωνισμός καινοτομίας της COSMOTE είναι και πάλι εδώ για να δώσει την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους να αξιοποιήσουν το ταλέντο τους και το πάθος τους για την καινοτομία. Θέλουμε να ακούσουμε τις ιδέες τους για το μέλλον και να συμβάλλουμε ώστε οι καλύτερες να γίνουν πραγματικότητα. Γιατί στην COSMOTE πιστεύουμε πως με την τεχνολογία μπορούμε να φτιάξουμε έναν κόσμο, καλύτερο για όλους», δήλωσε ο chief officer Λειτουργιών και Συστημάτων Πληροφορικής Ομίλου ΟΤΕ, κ. Γιώργος Αθανασόπουλος.
Στην τριάδα των περσινών νικητών, το δεύτερο βραβείο απονεμήθηκε στην ιδέα AYLO – Location Based Messaging, μια εναλλακτική εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων, της ομάδας «Kiiim». Η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να μοιραστεί πολλαπλά μηνύματα, γραπτά ή multimedia, ανοιχτά προς όλους ή ιδιωτικά, τα οποία είναι προσβάσιμα στον παραλήπτη εφόσον επισκεφτεί μία συγκεκριμένη τοποθεσία. Τέλος, το τρίτο βραβείο πήρε η ομάδα «IRIS» για την ιδέα Chat Bots & Business Intelligence Solutions. Πρόκειται για μία λύση customer provisioning που συνδυάζει τεχνολογίες Chat Bots με λύσεις επιχειρηματικής ευφυΐας (Business Intelligence) και προηγμένους αλγορίθμους τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ).
Εφέτος, η 1η ομάδα θα λάβει χρηματικό έπαθλο ύψους 10.000 ευρώ, η 2η ομάδα 5.000 ευρώ και η 3η ομάδα 2.500 ευρώ. Ανεξάρτητα από τις επιλογές της επιτροπής, θα προσφερθεί δωρεάν φιλοξενία, συστηματική καθοδήγηση (coaching) και συμβουλευτικές υπηρεσίες διάρκειας 6 μηνών από το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, σε δύο από τις ομάδες που θα συμμετέχουν.
Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.