• Αναζήτηση
 • Ανάπτυξη πιλοτικών δικτύων πέμπτης γενιάς (5G) σε επιλεγμένους δήμους

  Νέες επενδύσεις, νομοθετικές και κανονιστικές παρεμβάσεις, καθώς και στενή συνεργασία ανάμεσα σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, δημόσιους και ιδιωτικούς, απαιτούνται για να δρομολογηθεί η ανάπτυξη πιλοτικών δικτύων πέμπτης γενιάς (5G) σε επιλεγμένους δήμους της χώρας.

  ΤοΒΗΜΑ Team
  Νέες επενδύσεις, νομοθετικές και κανονιστικές παρεμβάσεις, καθώς και στενή συνεργασία ανάμεσα σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, δημόσιους και ιδιωτικούς, απαιτούνται για να δρομολογηθεί η ανάπτυξη πιλοτικών δικτύων πέμπτης γενιάς (5G) σε επιλεγμένους δήμους της χώρας.
  Η βούληση τόσο της Πολιτείας, όσο και των εταιρειών τηλεπικοινωνίας να υποστηρίξουν ενεργά την προσπάθεια, με στόχο να συμβαδίσει η χώρα με τον ευρωπαϊκό οδικό χάρτη για την ανάπτυξη των δικτύων 5G στην Ευρώπη, επαναβεβαιώθηκε σε συνάντηση που είχε σήμερα, ο γενικός γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων κ. Βασίλης Μαγκλάρας με τους επικεφαλής του Ομίλου ΟΤΕ  κ. Μιχάλη Τσαμάζ, της Vodafone, κ. Χάρη Μπρουμίδη, της WIND, κ. Νάσο Ζαρκαλή και τον γενικό διευθυντή της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας κ. Γεώργιο Στεφανόπουλο.
  Συζητήθηκαν ακόμη τα επόμενα βήματα για τη διαμόρφωση και εφαρμογή του εθνικού οδικού χάρτη για την ανάπτυξη δικτύων 5G, ο οποίος θα ενσωματωθεί στο Εθνικό Ευρυζωνικό Σχέδιο της χώρας. Με τη συνεργασία όλων των παραπάνω ήδη δρομολογούνται όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την ανάπτυξη των πιλοτικών δικτύων 5G. Στο πεδίο αυτό η συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) είναι καθοριστικός παράγοντας.
  «Ευελπιστούμε πως με την πρωτοβουλία αυτή και την υποστήριξη και τις προσπάθειες όλων των εμπλεκομένων, η χώρα μας θα καταστεί από τις πρωτοπόρες χώρες στην υιοθέτηση των δικτύων πέμπτης γενιάς, τα οποία αναμένεται να επιφέρουν σημαντικά οφέλη για την οικονομία και την κοινωνία και να θέσουν τις βάσεις για την περαιτέρω ψηφιακή ανάπτυξη της χώρας» δήλωσε ο κ. Μαγκλάρας.
  Από την πλευρά του ο κ. Τσαμάζ δήλωσε: «Ο Όμιλος ΟΤΕ, η εταιρεία των οπτικών ινών, είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής στις τηλεπικοινωνίες στην Ελλάδα. Δημιουργεί τις τεχνολογικές υποδομές που χρειάζεται η χώρα και η κοινωνία στη νέα ψηφιακή εποχή. Η ανάπτυξη δικτύων 5ης γενιάς είναι ένα μεγάλο στοίχημα. Για να το κερδίσουμε, θα συμβάλλουμε καθοριστικά με την τεχνογνωσία, τις επενδύσεις και τη δέσμευσή μας να δημιουργούμε έναν κόσμο καλύτερο για όλους».
  «Πριν 25 χρόνια, ο όμιλος Vodafone ενεργοποίησε την πρώτη κεραία κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα, φέρνοντας μία νέα εποχή που σταδιακά αγκάλιασαν όλοι οι Έλληνες. Σήμερα βρισκόμαστε ενώπιον της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης και των δικτύων της 5ης γενιάς  που μας φέρνουν πιο κοντά στο όραμα για μία κοινωνία των Gigabit. Τα 5G δίκτυα υπόσχονται υψηλότατες ταχύτητες και απεριόριστη χωρητικότητα που καταστούν εφικτές νέες, καινοτόμες εφαρμογές αλλάζοντας την οικονομία και διευκολύνοντας τη ζωή των πολιτών. Η Vodafone, ένας στρατηγικός επενδυτής στην Ελλάδα, έχει δεσμευθεί να σταθεί αρωγός των Ελλήνων πολιτών σε αυτή τη νέα εποχή, επενδύοντας στις κρίσιμες εθνικές υποδομές του μέλλοντος» είπε ο κ. Μπρουμίδης.
  «Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η τεχνολογία και η μετάβαση στην ψηφιακή οικονομία θα δώσει στον τόπο μας την ώθηση που χρειάζεται προς το μέλλον. Η WIND στηρίζει την πρωτοβουλία της πολιτείας να καταστεί η Ελλάδα πρωτοπόρος στην υιοθέτηση των δικτύων 5ης γενιάς και προγραμματίζει εντατικές επενδύσεις για την ανάπτυξη των υποδομών αυτών.  Στην προσπάθεια αυτή είναι σημαντικό να συμβάλλουν θετικά οι αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και το θεσμικό πλαίσιο, ώστε να δημιουργηθεί ένα οικοσύστημα που θα κάνει πράξη τον εθνικό στρατηγικό σχεδιασμό με μέγιστα οφέλη για την ελληνική οικονομία και τους συμπολίτες μας» δήλωσε ο κ. Ζαρκαλής.
  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk