Παπαστράτος: Εγκαινιάστηκαν οι νέες εγκαταστάσεις από τις επενδύσεις 300 εκ. ευρώ

Έναν μόλις χρόνο μετά από την ανακοίνωση της επένδυσης ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ, η Παπαστράτος εγκαινίασε, σήμερα τις νέες παραγωγικές εγκαταστάσεις της στον Ασπρόπυργο.

Έναν μόλις χρόνο μετά από την ανακοίνωση της επένδυσης ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ, η Παπαστράτος εγκαινίασε τις νέες παραγωγικές εγκαταστάσεις της στον Ασπρόπυργο. Η Παπαστράτος, που εδώ και 87 χρόνια έχει σφραγίσει την επιχειρηματική ιστορία της Ελλάδας, αποτελεί και επίσημα από σήμερα τη δεύτερη μονάδα παγκοσμίως αποκλειστικής παραγωγής ράβδων καπνού, για το νέο καινοτόμο καπνικό προϊόν της Philip Morris International (PMI), το IQOS.

Η επένδυση που οδήγησε στην πλήρη μετατροπή του εργοστασίου, αλλά και στο ριζικό μετασχηματισμό της Παπαστράτος, ολοκληρώνεται σε χρόνο-ρεκόρ, παρά τις ιδιαίτερες απαιτήσεις και το μέγεθος του έργου, που περιλαμβάνει την κατασκευή 3 νέων κτιρίων, την εγκατάσταση 2 νέων γραμμών επεξεργασίας καπνού και 10 νέων γραμμών παραγωγής θερμαινόμενων ράβδων καπνού ενώ η παραγωγική δυναμικότητα του εργοστασίου της Παπαστράτος θα φτάνει τις 20 δισεκατομμύρια θερμαινόμενες ράβδους καπνού ετησίως.

Η Παπαστράτος «παίρνει θέση στο μέλλον», αφήνοντας την παραγωγή τσιγάρων οριστικά στο παρελθόν. Κάνοντας πραγματικότητα το όραμα της Philip Morris International για ένα μέλλον χωρίς τον καπνό του τσιγάρου, η νέα εποχή της Παπαστράτος δίνει στην Ελλάδα πρωταγωνιστικό ρόλο στις διεθνείς εξελίξεις της καπνοβιομηχανίας, φέρνοντας μαζί της άμεσα και σημαντικά οφέλη για την εθνική οικονομία και την κοινωνία.

Οι 400 νέες θέσεις εργασίας που δημιουργούνται αυξάνουν κατά 50% το προσωπικό της εταιρείας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των εργαζομένων σε 1.200. Παράλληλα, η στροφή της εταιρείας στην καινοτομία, μέσα από τη νέα γενιά καπνικών προϊόντων, δημιουργεί ένα ακόμη πιο ασφαλές και προβλέψιμο περιβάλλον για τις δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας που σήμερα συντηρούνται στην εφοδιαστική αλυσίδα, από την καπνοκαλλιέργεια μέχρι και τα σημεία λιανικής πώλησης.

Το μέλλον αλλάζει και για την οικονομία της χώρας, με τον έντονα εξαγωγικό χαρακτήρα της νέας επένδυσης, αλλά και με την PMI να εκπέμπει παγκοσμίως ένα ηχηρό μήνυμα εμπιστοσύνης στην Ελλάδα και τις προοπτικές της.
Οι νέες εγκαταστάσεις εγκαινιάστηκαν από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Philip Morris International, Ανδρέα Καλαντζόπουλο και τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Παπαστράτος, Χρήστο Χαρπαντίδη, παρουσία πλήθους εκπροσώπων από την πολιτική και επιχειρηματική ζωή της χώρας.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Philip Morris International, Ανδρέας Καλαντζόπουλος, έκανε λόγο για ένα σημαντικό βήμα που μας φέρνει ακόμη πιο κοντά στο μέλλον και αναφέρθηκε στην υλοποίηση του οράματος της PMI μέσα από τα καινοτόμα καπνικά προϊόντα:

“Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα για την εταιρεία μας. Η Παπαστράτος είναι το πρώτο μας εργοστάσιο που σταματάει την παραγωγή τσιγάρων και μετατρέπει τη λειτουργία της για να παράγει αποκλειστικά εναλλακτικά προϊόντα που θερμαίνουν και δεν καίνε τον καπνό. Θα συνεχίσουμε να μετατρέπουμε τις υπάρχουσες και να επενδύουμε σε νέες παραγωγικές εγκαταστάσεις για να ικανοποιήσουμε την απαίτηση ενηλίκων καπνιστών απ’ όλο τον κόσμο που αναζητούν καλύτερες λύσεις, εναλλακτικές του καπνίσματος.

Δεσμευθήκαμε να προσφέρουμε προϊόντα δυνητικά μειωμένου κινδύνου σε όλους τους ανθρώπους που έτσι κι αλλιώς θα συνέχιζαν να καπνίζουν. Το ρεύμα αυτής της επαναστατικής αλλαγής προς όφελος των 1,1 δισεκατομμυρίων καπνιστών, της δημόσιας υγείας και την κοινωνίας γενικότερα γίνεται συνεχώς πιο δυνατό. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για ένα μέλλον απαλλαγμένο από τον καπνό του τσιγάρου,” ανέφερε ο κ. Καλαντζόπουλος.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος, Χρήστος Χαρπαντίδης, αναφέρθηκε στη μεταμόρφωση της εταιρείας και στη νέα εποχή ανάπτυξης που θα ενισχύσει σημαντικά το κοινωνικό πλεόνασμα που δημιουργεί η Παπαστράτος, παίρνοντας θέση στο μέλλον για την οικονομία, την κοινωνία, τη χώρα:
“87 ολόκληρα χρόνια μετά τη δημιουργία του πιο σύγχρονου για την εποχή εργοστασίου παραγωγής τσιγάρων στην Ελλάδα, η Παπαστράτος πρωτοπορεί και πάλι.

Πιστοί στη δέσμευσή μας να αφήνουμε πίσω μας μέλλον, εγκαινιάσαμε σήμερα ένα νέο υπερσύγχρονο εργοστάσιο, το οποίο σηματοδοτεί τη νέα εποχή για την Παπαστράτος. Με την επένδυση αυτή κάνουμε μία ακόμα κίνηση στήριξης της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας με νέες θέσεις εργασίας, διασφάλιση χιλιάδων θέσεων σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα αλλά και την ενίσχυση της καινοτομίας, της εξωστρέφειας και της εικόνας της χώρας στο εξωτερικό. Ταυτόχρονα, όμως, γυρίζουμε σελίδα, αφήνουμε οριστικά πίσω μας το τσιγάρο, κάνουμε ένα ακόμα βήμα προς την υλοποίηση του οράματός μας να δημιουργήσουμε έναν κόσμο απαλλαγμένο από τον καπνό του τσιγάρου.”

Η επένδυση

· Ύψος επένδυσης 300 εκατ. ευρώ
· Σκοπός επένδυσης: πλήρης μετατροπή του εργοστασίου το οποίο σταματά να παράγει τσιγάρα και θα παράγει αποκλειστικά θερμαινόμενες ράβδους καπνού HEETS για το IQOS
· Η επένδυση περιλαμβάνει:
· Κατασκευή 3 νέων κτιρίων
· 2 γραμμές επεξεργασίας καπνού
· 10 γραμμές παραγωγής
· Πρόσληψη συνολικά 400 νέων εργαζομένων
· Παραγωγή: σε πλήρη λειτουργία 20 δισεκ. ράβδους καπνού/έτος | 10.000 ράβδους καπνού/λεπτό
· Εξαγωγές σε χώρες της Ευρώπης και της Ασίας

Χρονοδιάγραμμα επένδυσης

· Ανακοίνωση – Μάρτιος 2017
· Έναρξη εργασιών – Αύγουστος 2017
· Παραλαβή πρώτων μηχανών – Οκτώβριος 2017
· Συναρμολόγηση, εγκατάσταση, δοκιμές, πιστοποιήσεις μηχανών – Οκτώβριος 2017-Φεβρουάριος 2018
· 1η εμπορική παραγωγή – τέλος Φεβρουαρίου 2018
· Τελευταία παραγωγή συμβατικών τσιγάρων – Μάρτιος 2018
· Πλήρης λειτουργία του εργοστασίου – έως το τέλος του 2018

Απασχόληση

· Έως σήμερα έχουν καλυφθεί 200 θέσεις και μέσα στο 2018 θα καλυφθούν άλλες 200 – η μεγάλη πλειοψηφία είναι στο εργοστάσιο
· Με τις προσλήψεις αυτές, το σύνολο των εργαζομένων στην Παπαστράτος θα φτάσει τους 1.200
· Το 2017 η Παπαστράτος έλαβε περισσότερα από 10.000 βιογραφικά για τις θέσεις εργασίας που ανακοίνωσε

Το IQOS στην ελληνική αγορά

· Το IQOS ήρθε στην Ελλάδα τον Οκτώβριο του 2016
· Αρχικά κυκλοφόρησε στην Αθήνα και από τον Μάρτιο του 2017 κυκλοφορεί και στην υπόλοιπη χώρα
· Σήμερα υπάρχουν 25 καταστήματα IQOS – 11 στην Αττική και τα υπόλοιπα σε άλλες πόλεις: Καλαμάτα, Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Βόλος, Λάρισα, Κομοτηνή, Ιωάννινα, Κοζάνη
· Το IQOS διατίθεται και σε όλο το δίκτυο καταστημάτων Public, καθώς και από το ηλεκτρονικό κατάστημα www.iqos.gr
· Το μερίδιο αγοράς του, τον Ιανουάριο 2018, ήταν 3,1%

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk