• Αναζήτηση
 • Αγαθονήσι: Άκαρπες οι έρευνες για τους τρεις αγνοούμενους

  Eξανεμίζονται ώρα με την ώρα οι ελπίδες για τους τρεις αγνοούμενους πρόσφυγες που επέβαιναν στο ξύλινο σκάφος με τους 22 μετανάστες, το οποίο τις πρώτες πρωινές ώρες τα ξημερώματα του Σαββάτου βυθίστηκε ανοικτά του Αγαθονησίου

  Eξανεμίζονται ώρα με την ώρα οι ελπίδες για τους τρεις αγνοούμενους πρόσφυγες που επέβαιναν στο ξύλινο σκάφος με τους 22 μετανάστες, το οποίο τις πρώτες  πρωινές ώρες τα ξημερώματα του Σαββάτου βυθίστηκε ανοικτά του Αγαθονησίου, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 16 άτομα μεταξύ των οποίων και εννέα ανήλικα παιδιά. Οι έρευνες συνεχίστηκαν και σήμερα Δευτέρα χωρίς αποτέλεσμα από τρία πλωτά του λιμενικού και ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης.

  Τρεις από τους επιβαίνοντες του ξύλινου σκάφους κατάφεραν να διασωθούν και μεταφέρθηκαν στη Σάμο όπως και οι σοροί των θυμάτων που αναγνωρίστηκαν.
  Πρόκειται για 8 Αφγανούς υπηκόους και 6 Ιρακινούς ενώ δύο ακόμα άνδρες δεν έχουν αναγνωριστεί.
  Από τα θύματα πέντε παιδιά είναι αφγανικής υπηκοότητας και τέσσερα ιρακινής.
  Σύμφωνα με όσα φέρεται να επικαλέστηκαν στους λιμενικούς οι τρεις διασωθέντες η βάρκα ξεκίνησε από τα τουρκικά παράλια και τη χειρίζονταν δύο Τούρκοι δουλέμποροι.
  Κάποια στιγμή η βάρκα σταμάτησε λόγω μηχανικής βλάβης και όπως ανέφεραν όλοι σηκώθηκαν να δουν τι συμβαίνει με αποτέλεσμα στο σκάφος να υπάρξει εισροή υδάτων και να βυθιστεί.
  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk