Αρχειοθέτηση της δικογραφίας για την υπόθεση με τα CDS

Στο αρχείο τίθεται η δικογραφία για την υπόθεση των CDS. Οκτώ χρόνια μετά την έναρξη της εισαγγελικής έρευνας για την αγοραπωλησία ασφαλίστρων κινδύνου του ελληνικού χρέους , την περίοδο 2009-2010 και το ενδεχόμενο εμπλοκής του Αντρίκου Παπανδρέου

Στο αρχείο τίθεται η δικογραφία για την υπόθεση των CDS. Οκτώ χρόνια μετά την έναρξη της εισαγγελικής έρευνας για την αγοραπωλησία ασφαλίστρων κινδύνου του ελληνικού χρέους , την περίοδο 2009-2010 και το ενδεχόμενο εμπλοκής του Αντρίκου Παπανδρέου, αδερφού του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου σε πιθανά κερδοσκοπικά παιχνίδια σε βάρος της χώρας ο φάκελος αρχειοθετείται καθώς δεν προέκυψαν ενδείξεις τέλεσης οποιασδήποτε αξιόποινης πράξης.

Με τη σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέως οικονομικού εγκλήματος Μαριάννας Ψαρουδάκη, η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας προχώρησε στην αρχειοθέτηση της δικογραφίας καθώς κρίθηκε ότι δεν προέκυψε τυχόν σύνδεση του Αντρίκου Παπανδρέου με τη διεθνή εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων Unigestion η οποία προμηθεύτηκε ασφάλιστρα κινδύνου από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Επιπλέον, δεν διαπιστώθηκε, με βάση και το πόρισμα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ότι κάποιοι κερδοσκόπησαν πουλώντας CDS.

Υπενθυμίζεται ότι η έρευνα ξεκίνησε το 2010 από τον εισαγγελέα Αριστείδη Κορέα με αφορμή μηνυτήρια αναφορά που είχαν καταθέσει ένας δικηγόρος και ένας οικονομολόγος υποστηρίζοντας ότι υπήρξε μεθοδευμένη και σκόπιμη χειραγώγηση των οικονομικών στοιχείων της χώρας με στόχο την ξέφρενη κερδοσκοπία .

Την Άνοιξη του 2012 ο εισαγγελέας κ. Κορέας ζήτησε με πόρισμά του την αρχειοθέτηση της υπόθεσης ως προς το σκέλος των καταγγελιών που αφορούσαν τον Αντρίκο Παπανδρέου, καθώς δεν προέκυπταν στοιχεία που να επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες σε βάρος του.

Ωστόσο, ο τότε οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης είχε διαφωνήσει, ζητώντας να συνεχιστεί η έρευνα από τον κ. Κορέα προκειμένου να αναζητηθεί όλη η διαδρομή των CDS στο επίμαχο χρονικό διάστημα και ιδιαίτερα η πορεία των ασφαλίστρων κινδύνου που προμηθεύτηκε η διεθνής εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων Unigestion, από το ΤΤ για να διαπιστωθεί εάν η αγορά – προμήθεια τους συνδέεται με τυχόν εσωτερική πληροφόρηση της συγκεκριμένης εταιρείας και πιθανά κερδοσκοπικές κινήσεις.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk