Σε νέο νομοσχέδιο οι αλλαγές στις σχολές οδηγών

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης είχε συνάντηση με εκπροσώπους του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου για τις αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν στον τομέα των σχολών οδηγών και την εκπαίδευση των υποψηφίων, υπογραμμίζοντας ότι σύντομα θα τεθεί σε διαβούλευση το νέο νομοσχέδιο.

Τις αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν στον τομέα των σχολών οδηγών και την εκπαίδευση των νέων οδηγών συζήτησαν σε συνάντηση που είχαν ο αρμόδιος υπουργός Χρήστος Σπίρτζης με αντιπροσωπεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Όπως ανέφερε ο κ. Σπίρτζης, βρίσκεται σε επεξεργασία το νέο νομοσχέδιο για τις σχολές οδηγών και την εκπαίδευση των νέων οδηγών, ενώ από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου έθεσαν το θέμα της εξασφάλισης της απαιτούμενης διαφάνειας και αξιοπιστίας του τρόπου διενέργειας της πρακτικής εξέτασης των υποψηφίων οδηγών και της πάταξης τυχόν φαινομένων διαφθοράς.

Παράλληλα, ο υπουργός υπογράμμισε ότι θα θέσει σύντομα σε διαβούλευση με τους εκπροσώπους του κλάδου το νέο νομοσχέδιο.

Άλλα θέματα που τέθηκαν από την πλευρά του επιμελητηρίου υπόψη του κ. Σπίρτζη ήταν:

– Η ασφάλιση υποψηφίων οδηγών μοτοσικλετών.
– Η πρακτική εξέταση στις μοτοσικλέτες να γίνεται και με ειδικά προστατευτικά αντί για στολές.
– Το θέμα της συστέγασης των Σχολών Οδηγών.
– Η καθιέρωση ηλεκτρονικού συστήματος παρακολούθησης των θεωρητικών μαθημάτων όλων των κατηγοριών (e-Learning) για ειδικές κατηγορίες υποψηφίων οδηγών όπως ΑΜΕΑ κ.ά.
– Η εκπαίδευση των υποψηφίων οδηγών σε νέες ξένες γλώσσες στην εξέταση των θεωρητικών (αραβικά κ.λπ.).

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Ο πίνακας που «γέρνει» Ο Γκαλάτσι-Γκαλάτσι φρόντισε να ενημερώσει τον ιδιοκτήτη γύρω από τα νέα, υπερσύγχρονα συστήματα που κρατούν ανέπαφα τα έργα τέχνης,... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk