Γεροβασίλη: Να ανακτήσει το Δημόσιο την εμπιστοσύνη των πολιτών

Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη υποστήριξε ότι εργάζεται για ένα νέο διοικητικό πρότυπο στο Δημόσιο, το οποίο θα το βοηθήσει να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών.

Στους στόχους που έχει η κυβέρνηση για τη λειτουργία του Δημοσίου αναφέρθηκε η υπουργός Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στο συνέδριο με θέμα «Δημόσια Δεοντολογία στην Ελλάδα», που διεξήχθη στο πλαίσιο του κοινού έργου «Τεχνική Βοήθεια για τη Θεσμική Ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα» της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Όπως σημείωσε η κ. Γεροβασίλη, «η υιοθέτηση ενός νέου, υγιούς παραγωγικού μοντέλου απαιτεί πρώτα από όλα αλλαγή νοοτροπίας», τονίζοντας πως θα πρέπει να μείνουν πίσω πελατειακά δίκτυα, παλαιοκομματικές αντιλήψεις, μικροπολιτικές λογικές.

«Εργαζόμαστε συστηματικά και εντατικά για ένα νέο διοικητικό πρότυπο, που θα ανακτήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι στο Δημόσιο» συμπλήρωσε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, προσθέτοντας ότι «το καθολικό αίτημα για διαφάνεια και αξιοκρατία έμεινε επί δεκαετίες σε επίπεδο διακηρύξεων, όχι μόνο γιατί η Δημόσια Διοίκηση λειτουργούσε ως μηχανισμός διαμόρφωσης πελατειακών ή κομματικά διαμεσολαβημένων από αυτήν δικτύων, αλλά και διότι το διοικητικό έργο δεν ήταν ισότιμα προσβάσιμο σε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες».

Όπως επεσήμανε η κ. Γεροβασίλη, έχει τεθεί ως προτεραιότητα ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους, «προκειμένου να μεταβούμε στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση, με γνώμονα τη συλλογική ευημερία, την προστασία του περιβάλλοντος, την προάσπιση των προσωπικών δεδομένων».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk