• Αναζήτηση
 • Ερευνα για τις ενέργειες του αστυνομικού – συνοδού Σαββίδη

  Εξηγήσεις θα κληθεί να δώσει τόσο στην υπηρεσία του όσο και στην Εισαγγελία ο υπαρχιφύλακας, ένας εκ των τεσσάρων συνοδών ασφαλείας του Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες την Τρίτη έκανε την εμφάνιση του στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους στην Θεσσαλονίκη.

  ΤοΒΗΜΑ Team
  Εξηγήσεις θα κληθεί να δώσει τόσο στην υπηρεσία του όσο και στην Εισαγγελία ο υπαρχιφύλακας, ένας εκ των τεσσάρων συνοδών ασφαλείας του Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες την Τρίτη έκανε την εμφάνιση του στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους στην Θεσσαλονίκη.
  Πληροφορίες αναφέρουν πως ενδεχομένως εντός της ημέρας να ανακοινωθεί από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης ενώ ένα από τα ερωτήματα που θα πρέπει να απαντήσει είναι γιατί δεν ακολούθησε διαδικασία σύλληψης του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ ο οποίος εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο έχοντας όπλο και μετά τα έκτροπα στο γήπεδο της Τούμπας έσπευσε να εξαφανιστεί μαζί με τον Ιβάν Σαββίδη και τους άλλους τρεις συνοδούς ασφαλείας.
  Ο υπαρχιφύλακας για το πειθαρχικό μέρος θα «απολογηθεί» στους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ που θα αναλάβουν την διεξαγωγή της έρευνας και για το ποινικό στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης στην οποία έχει μεταβιβαστεί πλέον η δικογραφία για την υπόθεση. Επιπλέον όπως λένε οι ίδιες πληροφορίες δεν αποκλείεται να αποφασιστεί η μετακίνηση του από τη φρουρά του Ιβαν Σαββίδη σε άλλη υπηρεσία.
  Από την πλευρά της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης την Τρίτη υποστήριξε: «Ο κατήφορος του ελληνικού ποδοσφαίρου και η στοχοποίηση της Ελληνικής Αστυνομίας μέσω αυτού, φαίνεται να μην έχουν τέλος. Το τελευταίο περιστατικό στην Θεσσαλονίκη, και το καθολικό ερώτημα αν η Ελληνική Αστυνομία μπορούσε ή όχι να συλλάβει τον Πρόεδρο μιας ΠΑΕ μέσα σε ένα γήπεδο με 30.000 φιλάθλους, οδήγησε στην ποινική δίωξη ενός συναδέλφου μας, γεγονός που αποδεικνύει την επιφανειακή προσέγγιση της βίας και του φανατισμού εντός των γηπέδων.»

  Ακόμη τονίζει: «Πλέον, ο επιχειρησιακός σχεδιασμός της Αστυνομίας εξετάζεται και κριτικάρεται μέσω λαϊκών τηλεδικαστηρίων, χωρίς να συνυπολογίζονται οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν για το κοινωνικό σύνολο από κάποια αστυνομική ενέργεια. Η αστυνομική πρακτική επιβάλλει την αξιολόγηση των υφιστάμενων συνθηκών και βάσει αυτών αποφασίζεται ο τρόπος δράσης.»
  Επιπλέον αναφέρει ότι: «Εδώ και δυο ημέρες, παρακολουθούμε να γίνεται ένα πολιτικό παιχνίδι και διασπορά εντυπώσεων στις πλάτες των Αστυνομικών της Θεσσαλονίκης. Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης θα σταθεί νηφάλια και θα στηρίξει ηθικά και νομικά τους συναδέλφους που επιδιώκεται να γίνουν οι αποδιοπομπαίοι τράγοι της υπόθεσης. Το ελληνικό ποδόσφαιρο πάσχει και η λύση πρέπει να είναι ριζική. Αν δεν μπορούν οι πολιτικοί παράγοντες αυτής της χώρας να αλλάξουν και να εφαρμόσουν ένα νέο νομικό πλαίσιο ανάλογο των άλλων ευρωπαϊκών χωρών, οφείλουν να αποσύρουν τους Έλληνες Αστυνομικούς από τα γήπεδα, και οι ΠΑΕ να υποχρεωθούν εξασφαλίσουν τα ιδιωτικά τους συμφέροντα με ιδία μέσα.»
  Σημειώνεται ότι σε διαφορετικό μήκος κύματος κινήθηκε η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων στην οποία τέθηκαν δυο ερωτήματα:
  «α) Για ποιο λόγο δεν συνελήφθη ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ; Υπήρξε ολιγωρία ή απολαμβάνει προνομιακής προστασίας;
  β) Η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης, η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας θα αναζητήσουν ευθύνες; Θα καταλογιστούν; ‘Η θα περιμένουν όλοι να ξεχαστεί το γεγονός;»
  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk