Δίκη ΤΤ: Αίτηση εξαίρεσης της προέδρου του Τριμελούς Εφετείου

Σοβαρά προσκόμματα, που θέτουν εν αμφιβόλω την περαιτέρω διεξαγωγή της, έχει συναντήσει η δίκη για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου_ με 35 κατηγορούμενους που εμπλέκονται σε δανειοδοτήσεις του ΤΤ κατά την περίοδο 2008 – 2010.

Σοβαρά προσκόμματα, που θέτουν εν αμφιβόλω την περαιτέρω διεξαγωγή της, έχει συναντήσει η δίκη για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου_ με 35 κατηγορούμενους που εμπλέκονται σε δανειοδοτήσεις του ΤΤ κατά την περίοδο 2008 – 2010. Σήμερα, Τρίτη, συνήγοροι υπεράσπισης κατέθεσαν αίτηση εξαιρέσεως της προέδρου του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Μαρίας Κουτέρη, καταλογίζοντας της έλλειψη νηφαλιότητας και μεροληπτική διάθεση κατά τη διαδικασία.

«Είναι η πρώτη φορά, στα 44 χρόνια δικηγορίας, που καταθέτω αίτηση εξαίρεσης για δικαστή, δεν έχω έλθει ποτέ ξανά σε αυτή τη θέση», σημείωσε ο Αθανάσιος Βαρλάμης, εκ των συνηγόρων (εκπροσωπεί τον Άγγελο Φιλιππίδη) που πρωτοστάτησαν στη σημερινή συνεδρίαση. Ο κ. Βαρλάμης έκανε αναφορά σε πλήθος μειωτικών εκφράσεων που – όπως υπογράμμισε – έχει διατυπώσει η πρόεδρος, τόσο για τους κατηγορούμενους, όσο και για στοιχεία της αποδεικτικής διαδικασίας. Την αίτηση του κ. Βαρλάμη δήλωσε ότι συνυπογράφει ο συνήγορος Τάκης Μιχαλόλιας, ενώ άλλοι συνήγοροι έκαναν ευθέως λόγο για πρόβλημα περαιτέρω διεξαγωγής της δίκης.

Το αμέσως προηγούμενο διάστημα, σύνεδρος – πρόκειται για την εφέτη Αναστασία Πρίφτη – είχε υποβάλει αίτηση αποχής από τη διαδικασία, επικαλούμενη αδυναμία συνεργασίας με την πρόεδρο, πλην όμως με σχετικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, η αίτηση απορρίφθηκε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περίπτωση κατά την οποία γίνει δεκτή η αίτηση εξαιρέσεως της προέδρου, η δίκη του ΤΤ – που ήδη μετρά ενάμιση χρόνο ακροαματικής διαδικασίας, από τον Σεπτέμβριο του 2016 – θα πρέπει να ξεκινήσει από μηδενική βάση, προκειμένου η υπόθεση να κριθεί από διαφορετική σύνθεση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk