Τριπλός θεραπευτικός συνδυασμός μειώνει τις παροξύνσεις της ΧΑΠ

Ο συνδυασμός μπεκλομεθαζόνης/φορμοτερόλης/γλυκοπυρρονίου είναι ανώτερος του συνδυασμού ινδακατερόλης/γλυκοπυρρονίου

Ο συνδυασμός μπεκλομεθαζόνης/φορμοτερόλης/γλυκοπυρρονίου είναι ανώτερος του συνδυασμού ινδακατερόλης/γλυκοπυρρονίου στην μείωση των μέτριων έως σοβαρών παροξύνσεων της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας (ΧΑΠ), σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης TRIBUTE που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο The Lancet.

H TRIBUTE ήταν μια τυχαιοποιημένη, παράλληλων ομάδων, διπλά τυφλή, με διπλό εικονικό φάρμακο και ελεγχόμενη με δραστικό φάρμακο, μελέτη φάσης 3b. Συμπεριέλαβε 1.534 ασθενείς και διεξήχθη σε 187 κέντρα σε 18 χώρες. Η μελέτη αυτή ήταν η πρώτη που συνέκρινε μία τριπλή θεραπεία σε μία συσκευή με έναν διπλό συνδυασμό βρογχοδιασταλτικών σε μία συσκευή, στη μείωση των μέτριων έως σοβαρών παροξύνσεων.

Ο τριπλός συνδυασμός μπεκλομεθαζόνης/φορμοτερόλης/γλυκοπυρρονίου (87/5/9 mcg) συγκρίθηκε ως προς την μείωση των παροξύνσεων σε ασθενείς με ΧΑΠ με το συνδυασμό ινδακατερόλης/γλυκοπυρρονίου (110/50 mcg), αλλά και ως προς παραμέτρους της πνευμονικής λειτουργίας και της ποιότητας ζωής.

Στη μελέτη TRIBUTE το κύριο καταληκτικό σημείο επετεύχθη, με μία σημαντική μείωση 15% στο ποσοστό των μέτριων έως σοβαρών παροξύνσεων με το μικροσωματιδιακό τριπλό συνδυασμό έναντι του συνδυασμού ινδακατερόλης/γλυκοπυρρονίου (μίας αποτελεσματικής και ευρέως χρησιμοποιούμενης αγωγής για τη ΧΑΠ). Επιπλέον και προς υποστήριξη του αποτελέσματος του κύριου καταληκτικού σημείου, ο μικροσωματιδιακός τριπλός συνδυασμός υπερείχε του συνδυασμού ινδακατερόλης/γλυκοπυρρονίου, στα αποτελέσματα της πνευμονικής λειτουργίας και της σχετιζόμενης με την υγεία ποιότητα ζωής (St.George Respiratory Questionnaire).

Η θεραπεία με τον μικροσωματιδιακό τριπλό συνδυασμό εμφάνισε παρόμοιο προφίλ ασφάλειας σε σύγκριση με το συνδυασμό ινδακατερόλης/γλυκοπυρρονίου.

Τα δεδομένα αυτά θα παρουσιαστούν και στο Ετήσιο Συνέδριο του 2018 της Αμερικανικής Θωρακικής Εταιρείας (ATS) στο Σαν Ντιέγκο των ΗΠΑ.

Ο μικροσωματιδιακός τριπλός συνδυασμός μπεκλομεθαζόνης/φορμοτερόλης/γλυκοπυρρονίου, σε δοσιμετρική συσκευή εισπνοής υπό πίεση, είναι ένας τριπλός συνδυασμός σταθερής δόσης ICS/LABA/LAMA χορήγησης δις ημερησίως και είναι εγκεκριμένος από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) ως «θεραπεία συντήρησης σε ενήλικες ασθενείς με μέτρια έως βαριά χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ), οι οποίοι δεν αντιμετωπίζονται επαρκώς με συνδυασμό εισπνεόμενου κορτικοστεροειδούς και β2-διεγέρτη μακράς δράσης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk