• Αναζήτηση
 • Νέα επίθεση συμβολαιογράφων κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου

  Νέα επίθεση κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου εξαπολύει ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Με προσφυγή στη Δικαιοσύνη προτρέπουν οι συμβολαιογράφοι όποιον ισχυρίζεται ότι «η διεξαγωγή πλειστηριασμών αφορά παράνομη πράξη». Με ανακοίνωσή του, ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου & Δωδεκανήσου βάλλει κατά δικηγόρου με κορυφαίο, μάλιστα, πολιτειακό ρόλο στο παρελθόν, αποδίδοντας του συκοφαντικές και ανεπίτρεπτες για τον ελληνικό νομικό πολιτισμό εξάρσεις, αλλά και θυμίζοντας του ότι η Δικαιοσύνη δεν αποδίδεται σε «πορτοπαράθυρα» των ΜΜΕ αλλά από τις δικαστικές αρχές.

  Η ανακοίνωση έχει αναλυτικά ως εξής:

  «Ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου & Δωδεκανήσου, για μία ακόμα φορά, βρίσκεται στην εξαιρετικά δυσάρεστη θέση να εκφράσει τη βαθιά του λύπη, αλλά και την έκπληξη του για το γεγονός ότι δικηγόρος με κορυφαίο, μάλιστα, πολιτειακό ρόλο στο παρελθόν, που αρέσκεται να διατείνεται ότι υπηρετεί πιστά και με συνέπεια τη θεά Θέμιδα, περιφέρεται ισχυριζόμενη ότι η διεξαγωγή πλειστηριασμών αφορά παράνομη πράξη. Θα ήταν περιττό υπό συνθήκες, που πρεσβεύει η λογική, να επισημάνουμε ότι κάθε νομικός, που σέβεται πρωτίστως τον εαυτό του και δευτερευόντως την έννομη τάξη και το κοινό συμφέρον, γνωρίζει ότι του παρέχονται τα νομικά μέσα για να αντιδράσει. Διαπιστώνουμε όμως ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση θα πρέπει να υπενθυμίζουμε τα αυτονόητα. Ως εκ τούτου, έχει κάθε δικαίωμα αλλά και υποχρέωση, όπως άλλωστε κάθε Έλληνας πολίτης, σε περίπτωση που διαπιστώνει παράνομη πράξη να υποβάλει αναφορά στον αρμόδιο εισαγγελέα. Κριτική λοιπόν, απειλές, εκβιασμοί και λοιπές συμπεριφορές που διαβάλουν και προσβάλλουν τον κλάδο μας, που αποτελεί από τους θεματοφύλακες της έννομης τάξης με συνταγματικά κατοχυρωμένο ρόλο, προφανώς σχετίζονται με επικοινωνιακές φιέστες για ίδιον συμφέρον. Οι άνθρωποι του νομικού επαγγέλματος από τον πρώτο χρόνο φοίτησης τους στην Νομική Σχολή διδάσκονται ότι η δικαιοσύνη δεν αποδίδεται σε «πορτοπαράθυρα» των ΜΜΕ αλλά από τις δικαστικές αρχές. Για τις περιπτώσεις εκείνες λοιπόν, που είτε απουσίαζαν από τα αμφιθέατρα, είτε ηθελημένα αγνοούν αυτή τη βασική αρχή, να τους ενημερώσουμε ότι έχουν τη δυνατότητα να προσφύγουν στον εισαγγελέα χωρίς κατ΄ ανάγκη να προηγηθούν συκοφαντικές και ανεπίτρεπτες για τον νομικό μας πολιτισμό εξάρσεις».

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk