1,5 εκατ. επιβάτες για την AEGEAN το πρώτο δίμηνο του 2018

Δυναμικό ξεκίνημα με διψήφια αύξηση της επιβατικής κίνησης, κατά 12%, κατέγραψαν AEGEAN και Olympic Air τους πρώτους δύο μήνες του 2018.

Δυναμικό ξεκίνημα με διψήφια αύξηση της επιβατικής κίνησης, κατά 12%, κατέγραψαν AEGEAN και Olympic Air τους πρώτους δύο μήνες του 2018.
Συνολικά, η εταιρεία διακίνησε 1,5 εκατ. επιβάτες, εκ των οποίων περισσότεροι από τους μισούς, δηλαδή 808.000, στο δίκτυο εξωτερικού, σημειώνοντας αύξηση 15% που αντιστοιχεί σε επιπλέον 107.000 επιβάτες σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017.
Η εταιρεία στο δίκτυο εσωτερικού, για το διάστημα Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2018, μετέφερε 680.000, με αύξηση 9%. Οι συνολικές πτήσεις των AEGEAN και Olympic Air αυξήθηκαν κατά 2%.
Η πολλαπλάσια αύξηση της επιβατικής κίνησης, όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, προέκυψε πετυχαίνοντας σημαντικά ενισχυμένες πληρότητες της τάξεως του 81% από 76% την αντίστοιχη περίοδο του 2017.
H κίνηση από την κύρια βάση της Αθήνας αυξήθηκε κατά 14%, με την εταιρεία να αναπτύσσεται σημαντικά ταχύτερα από την αύξηση της συνολικής αγοράς, η οποία ανήλθε σε ποσοστό 6,5%.
Ιδιαίτερα η κίνηση εξωτερικού της AEGEAN από την Αθήνα σημείωσε αύξηση 19% με σημαντική επένδυση στη διατήρηση πολλών «εποχικών» προορισμών και το χειμώνα για τη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου αλλά και των επίλογων άμεσης σύνδεσης των επιβατών.
«Το 2018 ξεκίνησε με θετικά πρόσημα στην κίνηση και στην πληρότητα των πτήσεών μας. Η σταδιακή βελτίωση του τουριστικού προϊόντος της Αθήνας, η ωρίμανση στη διαχείριση των ναύλων και του δικτύου, καθώς και η επένδυσή μας στην ενίσχυση και λειτουργία του αεροδρομίου της Αθήνας ως κόμβου διασύνδεσης/μετεπιβίβασης, έχουν συμβάλει στη μερική άμβλυνση της εποχικότητας. Είναι απαραίτητο για όλους μας στον τουρισμό οι προσπάθειες για επέκταση της περιόδου να ενταθούν με επενδύσεις και ευρηματικότητα, νέα προϊόντα και κατάλληλες πολιτικές στήριξης» δήλωσε ο κ. Δημήτρης Γερογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος της AEGEAN.
«Από μεριάς μας, συνεχίζουμε να επενδύουμε στην αναβάθμιση των υπηρεσιών μας με την παράδοση και λειτουργία, κατά τους τελευταίους μήνες του προηγούμενου έτους, ενός καινούργιου και τριών αναβαθμισμένων lounges σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρνακα. Παράλληλα προγραμματίζουμε 18 νέους προορισμούς και 700.000 επιπλέον θέσεις για το 2018. Οι αρχικές ενδείξεις για τη ζήτηση της καλοκαιρινής περιόδου, παρά την αύξηση της χωρητικότητας του ανταγωνισμού, διαφαίνονται θετικές» πρόσθεσε.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk