Υπ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης: «Η ΝΔ νοσταλγεί το πελατειακό κράτος»

«Η ΝΔ νοσταλγεί και ονειρεύεται την παλινόρθωση του πελατειακού-κομματικού κράτους» απαντά το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης στις δηλώσεις του τομεάρχη της ΝΔ, Γιώργο Γεωργαντά για «κομματική άλωση του κράτους».

Στη δήλωση του αρμόδιου τομεάρχη της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Γεωργαντά για «κομματική άλωση του κράτους και αύξησης των θέσεων των γραμματέων στα υπουργεία» απάντησε η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, τονίζοντας πως η αξιωματική αντιπολίτευση, «νοσταλγεί και ονειρεύεται την παλινόρθωση του πελατειακού-κομματικού κράτους, που περίτεχνα έστηνε επί δεκαετίες, μακριά από κάθε είδους αξιοκρατικές και διαφανείς διαδικασίες».

Παράλληλα, το υπουργείο κατηγόρησε τη ΝΔ, υποστηρίζοντας πως «ούτε μπορεί να κατανοήσει, ούτε να αποδεχτεί το γεγονός ότι η ελληνική δημόσια διοίκηση αποκομματικοποιείται, καθώς οι επιτελικές θέσεις της έχουν για πρώτη φορά προκηρυχθεί ανοιχτά και δημόσια».

Επισημαίνει ακόμα ότι με τη δήλωση αυτή προσέβαλε αφενός τους χιλιάδες υποψηφίους για τις 69 επιτελικές θέσεις των υπουργείων, αφετέρου όσους μετέχουν στο Ειδικό Συμβούλιο Επιλογής Διοικήσεων (ΕΣΕΔ), δηλαδή το ΑΣΕΠ, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, τον Συνήγορο του Πολίτη, την ΑΔΕΔΥ και εκπροσώπους θεσμικών και κοινωνικών εταίρων.

«Δυστυχώς για τη ΝΔ, η υψηλή συμμετοχή στη νέα διαδικασία επιλογής επιτελικών στελεχών είναι η καλύτερη απάντηση στην κριτική της. Η χώρα και η δημόσια διοίκηση αλλάζουν, η ΝΔ όχι» καταλήγει στην απάντησή του το υπουργείο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Ο πίνακας που «γέρνει» Ο Γκαλάτσι-Γκαλάτσι φρόντισε να ενημερώσει τον ιδιοκτήτη γύρω από τα νέα, υπερσύγχρονα συστήματα που κρατούν ανέπαφα τα έργα τέχνης,... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk