Με «λουκέτο» κινδυνεύουν τα χειρουργεία στο Νοσοκομείο Κεφαλονιάς

«Λουκέτο» κινδυνεύει να μπει στα χειρουργεία του Νοσοκομείου Κεφαλονιάς, ελλείψει προσωπικού, σύμφωνα με καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ. Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι, ήδη οι εργαζόμενοι προσέφυγαν και ενημέρωσαν την εισαγγελία της Κεφαλονιάς.

«Λουκέτο» κινδυνεύει να μπει στα χειρουργεία του Νοσοκομείου Κεφαλονιάς, ελλείψει προσωπικού, σύμφωνα με καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ. Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι, ήδη οι εργαζόμενοι προσέφυγαν και ενημέρωσαν την εισαγγελία της Κεφαλονιάς.
Ειδικότερα, στο Νοσοκομείο λειτουργούν τρία χειρουργικά τραπέζια με χειρουργικά, ορθοπεδικά, γυναικολογικά, ουρολογικά και οφθαλμολογικά περιστατικά. Το Νοσηλευτικό Προσωπικό των χειρουργείων είναι κάτω των ορίων ασφαλείας. Εργάζονται επτά Νοσηλευτές που φτάνουν μόνο για το πρωινό ωράριο.
«Απόγευμα και νύχτα καλούνται οι Νοσηλευτές από το σπίτι τους ακάλυπτοι νομικά, χωρίς να είναι υποχρεωμένοι αφού είναι πέραν του ωραρίου τους και καλύπτουν τα χειρουργεία προκειμένου να γίνονται επεμβάσεις σε έκτακτα περιστατικά. Κουράστηκαν. Δεν αντέχουν. Είναι παράνομο. Γι’ αυτό κλείνουν τα χειρουργεία», σημειώνουν.
Τα χειρουργεία για την ασφαλή λειτουργία τους χρειάζονται τουλάχιστον 14 Νοσηλευτές και όμως καλύπτονται μόνο με επτά. Στο Τ.Ε. Νοσηλευτικό Προσωπικό από τις 47 οργανικές θέσεις είναι κενές οι 21(ποσοστό ακάλυπτων οργανικών θέσεων 45%). Εκ των υπηρετούντων, οι δύο είναι σε απόσπαση και έξι σε θεσμοθετημένες άδειες. Ο πραγματικός αριθμός των υπηρετούντων ανέρχεται σε 18.
Στο Δ.Ε. Νοσηλευτικού Προσωπικού, από τις 51 οργανικές θέσεις είναι κενές οι 14 (ποσοστό ακάλυπτων οργανικών θέσεων 28%), ενώ στο Υ.Ε. βοηθητικό Υγειονομικό Προσωπικό, από τις 27 οργανικές θέσεις είναι κενές οι 16 (ποσοστό ακάλυπτων οργανικών θέσεων 60%). «Ο τελευταίος υπάλληλος ΥΕ προσελήφθη το έτος 2000», προσθέτουν.
Επίσης, στο Π.Ε. Νοσηλευτικό Προσωπικό από τις πέντε οργανικές θέσεις, είναι κενές οι τρεις, ενώ στην Τ.Ε. Μαιών από τις επτά οργανικές θέσεις οι δύο είναι κενές. Υπηρετούν και 10 υπάλληλοι με ελαστικές μορφές απασχόλησης.
Σε κάθε Νοσηλευτικό τμήμα κάνει βάρδια ένας ή, στη καλύτερη περίπτωση, δύο νοσηλευτές. Ένας ή δύο Νοσηλευτές είναι σε κάθε βάρδια σε κλινικές όπως η καρδιολογική – παθολογική (ενιαία) στην οποία νοσηλεύονται 36 ασθενείς (βαριά περιστατικά ακόμη και με εμφράγματα).
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk