ΠΟΕΔΗΝ: Πλυντήριο ρουσφετιών το νοσοκομείο Σαντορίνης

Ρουσφετολογικό πλυντήριο «βλέπει» η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) στην ΑΕΜΥ Α.Ε και στο νοσοκομείο Σαντορίνης.

Ρουσφετολογικό πλυντήριο «βλέπει» η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) στην ΑΕΜΥ Α.Ε και στο νοσοκομείο Σαντορίνης.

Ειδικότερα και σύμφωνα με την καταγγελία της Ομοσπονδίας, η Διοίκηση της ΑΕΜΥ Α.Ε. μετά από προκήρυξη προσέλαβε στις 23 Μαΐου 2016 Διευθυντή και Υποδιευθυντή Διοικητικής Υπηρεσίας για την οργάνωση της λειτουργίας και έναρξης του νέου Νοσοκομείου Σαντορίνης.

«Οι συμβάσεις που υπέγραψαν οι επιλεγέντες ήταν για ένα συν ένα χρόνο. Το έργο τους κρίθηκε πετυχημένο και προοριζόταν όπως έλεγε ο πρώην Πρόεδρος της ΑΕΜΥ Α.Ε. να ηγηθούν Διοικητικά του Νοσοκομείου Σαντορίνης».

Όμως, όπως αναφέρεται στην ίδια καταγγελία ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, «είχε διαφορετική γνώμη για να βολέψει τους δικούς του». Ειδικότερα, στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Στις 23 Μαΐου 2017 ανανέωσε για ένα χρόνο τη σύμβαση του Υποδιευθυντή Διοικητικού κο Λεκάκη, αλλά ταυτόχρονα προκήρυξε τη θέση του. Τέλος Οκτωβρίου 2017, δηλαδή, 4 μήνες μετά από την ανανέωση της σύμβασης, τον απέλυσαν.

Στη θέση του κου Βλασόπουλου ως Διοικητικό Διευθυντή η ΑΕΜΥ Α.Ε., προσελήφθη ρουσφετολογικά υπάλληλος με προϋπηρεσία σε εργοστάσιο με λαμπτήρες.

Και στη θέση του Υποδιευθυντή Διοικητικής Υπηρεσίας προσελήφθη υπάλληλος με προϋπηρεσία στο λαδεμπόριο (υπάλληλος ελαιοτριβείου).

Στις 18/10/2016 με απόφαση του κου Πολάκη η Διοίκηση του Νοσοκομείου Σαντορίνης ανατέθει στην οικονομολόγο κα Μαυρικάκη. Ως Αντιπρόεδρος της ΑΕΜΥ Α.Ε. ορίστηκε εντεταλμένη σύμβουλος της εταιρείας για θέματα διοίκησης στο Γενικό Νοσοκομείο Σαντορίνης.

Τον Ιανουάριο 2018 με απόφαση Πολάκη απελύθη η κα Μαυρικάκη και αντικαταστάθηκε με τον σύμβουλο του κου Πολάκη μετακλητό υπάλληλο του Υπουργείου Υγείας κο Πανοτόπουλο Χαράλαμπο ο οποίος είναι ιδιοκτήτης Συνεργείου μοτοσυκλετών και τη μόνη προϋπηρεσία που διαθέτει είναι ως μηχανικός μοτοσυκλετών. Αλλά είναι ΣΥΡΙΖΑ.

Αμείβεται με το μισθό του Διοικητή Νοσοκομείου.

Η ΑΕΜΥ Α.Ε. προσέλαβε ικανότατο στέλεχος ως Υποδιευθύντρια Οικονομικού του Νοσοκομείου τον Ιανουάριο του 2017 με ένα χρόνο σύμβαση την κα Λιάμπα. Τον Σεπτέμβριο 2017 πριν λήξει η σύμβασή της την απέλυσαν για να προσλάβουν άλλη υπάλληλο στέλεχος της τοπικής ΣΥΡΙΖΑ».

Εν τω μεταξύ και υπό τα δεδομένα αυτά, η Ομοσπονδία διερωτάται τι θα απογίνουν οι 130 υπάλληλοι του νοσοκομείου, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν τον ερχόμενο Μάιο.

Οι καταγγελίες όμως, δεν σταματούν εδώ: «Τον Ιανουάριο 2018 απελύθη και ο Πρόεδρος της ΑΕΜΥ Α.Ε και τοποθετήθηκε εκλεκτός του κου Πολάκη. Η σύζυγος του κου Φλαμπουράρη είναι η κα. Ευσταθία Πανοτοπούλου. Η μόνη που δεν αντικαταστάθηκε τον Μάη του 2016 από την Διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ. Συνωνυμία ή στενή συγγένεια με τον κο Πανοτόπουλο Χαράλαμπο, επικεφαλής του Νοσοκομείου Σαντορίνης;», υπογραμμίζει η ΠΟΕΔΗΝ.

Τι απαντά το Νοσοκομείο

«Kατάπτυστο» και «γεμάτο ψεύδη» χαρακτηρίζει, από την πλευρά της, η Διοίκηση του Νοσοκομείου Σαντορίνης, το Δελτίο Τύπου της ΠΟΕΔΗΝ.

Η διοίκηση του Νοσοκομείου Σαντορίνης, δηλώνει πως αν δεν ανακληθεί το Δελτίο Τύπου θα προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες. «Είναι πραγματικά ντροπιαστικό για ένα συνδικαλιστικό όργανο να καταφέρεται με σκαιό τρόπο εναντίον εργαζόμενων» αναφέρει η διοίκηση και σημειώνει ότι «η πλήρωση θέσεων του Νοσοκομείου θα γίνει με δημοσίευση προκήρυξης και έλεγχο νομιμότητας του ΑΣΕΠ, σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, που διασφαλίζει μια απόλυτα διαφανή διαδικασία. Οι όποιες περί του αντιθέτου υπόνοιες είναι όχι μόνο αβάσιμες, αλλά συνιστούν και μια ανήθικη προσπάθεια εκμετάλλευσης της ανθρώπινης ανασφάλειας».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk