Ενταση στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα

Με κεντρικό αίτημα την πραγματοποίηση μαζικών και μόνιμων διορισμών, κινητοποιούνται οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών την Παρασκευή 2 Μαρτίου.

Με κεντρικό αίτημα την πραγματοποίηση μαζικών και μόνιμων διορισμών, κινητοποιούνται οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών την Παρασκευή 2 Μαρτίου.

Ημέρα κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών μπορεί να χαρακτηριστεί η σημερινή, καθώς ΔΟΕ (Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος) και ΟΛΜΕ (Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης) διοργανώνουν συλλαλητήρια σε Αθήνα (στις 13:00 στο Υπουργείο Παιδείας) και Θεσσαλονίκη (στις 12 το μεσημέρι στο ‘Αγαλμα Βενιζέλου), με κύριο αίτημα τους μαζικούς και μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών.

Επεισόδια στη συγκέντρωση εκπαιδευτικών στο υπουργείο Παιδείας

Επεισόδια σημειώνονται το μεσημέρι της Παρασκευήςστο υπουργείο Παιδείας κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης εκπαιδευτικών.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, διαδηλωτές πήδηξαν τα κάγκελα και μπήκαν στον προαύλιο χώρο του υπουργείου, με τους αστυνομικούς να προχωρούν σε χρήση χημικών.

Οι διαδηλωτές έχουν εισέλθει στο χώρο του υπουργείο και επιχειρούν να μπουν στο γραφείο του υπουργού, Κώστα Γαβρόγλου.

Σε επιστολή της προς τα μέλη της η ΟΛΜΕ αναφέρει

«Συνάδελφοι,

Όπως γνωρίζετε στις 2 Μαρτίου 2018 το ΔΣ της ΟΛΜΕ αποφάσισε τη διοργάνωση συλλαλητηρίων σε Αθήνα (στις 13.00 στο Υπουργείο Παιδείας) και Θεσσαλονίκη (στις 12 το μεσημέρι στο Άγαλμα Βενιζέλου) για να απαιτήσουμε μαζικούς, μόνιμους διορισμούς.

Για το λόγο αυτό το ΔΣ της ΟΛΜΕ προκήρυξε στάση εργασίας από τις 11.00 π.μ. έως τις 14.00 και κάλεσε τις ΕΛΜΕ να καλύψουν το υπόλοιπο το ωραρίου.

Διευκρινίζουμε ότι η στάση εργασίας αφορά και τα σχολεία που λειτουργούν σε απογευματινή ή εσπερινή βάρδια. Συγκεκριμένα το ΔΣ της ΟΛΜΕ κηρύσσει στάση εργασίας από τις 14.00 έως τις 17.00 για τα απογευματινά και από τις 18.00 έως τις 21.00 για τα εσπερινά. Ταυτόχρονα καλεί τις ΕΛΜΕ να καλύψουν με αντίστοιχη στάση εργασίας το υπόλοιπο του ωραρίου των απογευματινών και των εσπερινών σχολείων».

Παραπλήσιο πρόγραμμα στάσεων εργασίας και συγκεντρώσεων έχει ανακοινώσει και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ), ενώ στο πλευρό των εκπαιδευτικών, τάχθηκε με ανακοίνωσή της και η ΑΔΕΔΥ. Για τη διευκόλυνση της μετακίνησης των εκπαιδευτικών, έχει κηρυχθεί στάση εργασίας, από 11:00-14:00 για την πρωινή βάρδια, από 14:00-17:00 για την απογευματινή και από 18:00-21:00 για την εσπερινή.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk