• Αναζήτηση
 • Στο στόχαστρο του «Ρουβίκωνα» γιατρός του νοσοκομείου Μεταξά

  Παρέμβαση στο Ειδικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά Μεταξά πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης μέλη του Ρουβίκωνα βάζοντας στο «στόχαστρο» γιατρό ο οποίος, όπως λένε, «απαιτεί και λαμβάνει ειδικά αμοιβή, για την παροχή υπηρεσιών που αφενός έχει ορκιστεί να παρέχει δωρεάν και αφετέρου αμείβεται.»

  ΤοΒΗΜΑ Team
  Παρέμβαση στο Ειδικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά Μεταξά πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης μέλη του Ρουβίκωνα βάζοντας στο «στόχαστρο» γιατρό ο οποίος, όπως λένε, «απαιτεί και λαμβάνει ειδικά αμοιβή, για την παροχή υπηρεσιών που αφενός έχει ορκιστεί να παρέχει δωρεάν και αφετέρου αμείβεται.»
  Στην προκήρυξη που ανήρτησαν σε ιστοσελίδα του αντεξουσιαστικού χώρου αναφέρουν μεταξύ άλλων: « Όπως υποσχεθήκαμε με το χώρο της υγείας δεν έχουμε τελειώσει. Θα ξεκινήσουμε από το τέλος: Όχι, κανείς δεν έχει δικαίωμα να απαιτεί από έναν εργαζόμενο, από έναν προλετάριο να παίξει κορώνα-γράμματα την δική του υγεία ή ακόμα χειρότερα την υγεία ενός δικού του ανθρώπου και να κάνει τον δημοσιογράφο με κρυφές κάμερες ή να καλέσει την αστυνομία να συλλάβει έναν γιατρό που απαίτησε χρηματισμό για να κάνει τη δουλειά του. Όποιος απαιτεί κάτι τέτοιο είτε ποτέ του δεν βρέθηκε σε πραγματική ανάγκη έχοντας την άνεση να πληρώνει ιδιωτικά νοσοκομεία, ή δεν καταλαβαίνει (ή δεν νοιάζεται) για τις πραγματικές ζωές, πραγματικών ανθρώπων.
  Και αυτό το λέμε έχοντας πλήρη συνείδηση δικών μας επιλογών. Αρκετός κόσμος έχει δώσει φακελάκια, ο οποιοσδήποτε μπορεί να χρειαστεί να δώσει ξανά. Μερικά πράγματα δεν μπαίνουν σε ζυγαριές, δεν μπορείς να ρισκάρεις να χάσεις «τον γιατρό που σε έκανε καλά», να πάει η εγχείρηση ένα εξάμηνο μετά, να μην ξέρεις πως θα δει την επιλογή σου ένας άλλος τυχαίος γιατρός που θα διαδεχθεί αυτόν που κατήγγειλες. Είναι τεράστιο το ατομικό ρίσκο, ειδικά αν δεν αφορά εσένα τον ίδιο. Κατά συνέπεια, για ένα ακόμα ζήτημα, ο δρόμος της νομιμότητας (ακόμα κι αν ως υπόθεση εργασίας θεωρούσαμε πως υπάρχει ο αντικειμενικός και ουδέτερος νόμος) είναι απροσπέλαστος. Κι αυτό το ξέρουν όλοι: διεφθαρμένοι πολιτικοί, δικαστικοί, αστυνομία, κάποιοι γιατροί. Και γιαυτό κοιμούνται ήσυχοι.»
  Στη συνέχεια αναφέρονται στον γιατρό λέγοντας ότι «η υγεία για εμάς δεν αποτελεί ένα ακόμη προιόν του οποίου η τιμή θα καθορίζεται από τον εκάστοτε έμπορο. Η εμπορευματοποίηση της υγείας κρατάει από παλιά σε τούτο τον τόπο όπου οι πελατειακές σχέσεις αποτελούσαν ανέκαθεν τον κανόνα και όχι την εξαίρεση. Στην προκειμένη περίπτωση έχουμε μια ιδιάζουσα περίπτωση εκμετάλλευσης αφού το εν λόγω νοσοκομείο φιλοξενεί αποκλειστικά ασθενείς που μάχονται με την ανίατη νόσο. Όπως είχαμε υπερτονίσει σε παρέμβαση μας στον Ευαγγελισμό,κάθε προσπάθεια κοστολόγησης της ανθρώπινης ζωής θα μας βρίσκει αντίθετους. Η υγεία δεν είναι εμπόρευμα και δεν μπορεί να αποτελεί μέσω πλουτισμού για κανέναν. Το αναφαίρετο δικαίωμα υγειονομικής περίθαλψης δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποτελεί προνόμιο των ολίγων.»
  Και τονίζουν: «Επιλέξαμε να επισκεφτούμε αυτή τη φορά τον έναν εκ των διευθυντών της Ωτορινολαρυγγολογικής κλινικής του Μεταξά, που είναι γνωστός από συγκεκριμένες περιπτώσεις χρηματισμού και να του εξηγήσουμε ότι βρίσκεται πια στο φως. Να του το εξηγήσουμε εμείς που δεν έχει κανένα τρόπο να μας εκβιάσει, με τις συνθήκες δύναμης αντεστραμμένες. Και να γίνει φορέας ενός μηνύματος σε όλη τη φάρα του. Το μήνυμα δεν είναι «θα σε βρει ο Ρουβίκωνας» (αν και για κάποιους ελάχιστους θα χτυπήσει αυτή η καμπάνα). Το μήνυμα είναι «για φαντάσου να έρθουν να σε βρουν οι γείτονες κάποιου που αν δεν σε πληρώσει θα κινδυνέψει να πεθάνει». Οι γείτονες που δεν είναι στον Ρουβίκωνα, ούτε αναρχικοί, ούτε κομμουνιστές, ούτε τίποτα. Για φαντάσου το…»
  Λανθασμένη ήταν η επίθεση της αναρχικής συλλογικότητας Ρουβίκωνα σε ιατρό του Νοσοκομείου «Μεταξά» το πρωί της Πέμπτης, σύμφωνα με πληροφορίες.

  Εγκυρες πηγές αναφέρουν ότι ο ιατρός ο οποίος «κατηγορήθηκε» από μέλη του Ρουβίκωνα ότι χρηματίζεται, είναι από τους πιο ηθικούς λειτουργούς του ΕΣΥ.

  Γνωστοί ιατροί από το χώρο της Αντισυστημικής Αριστεράς, οι οποίοι τον γνωρίζουν πάνω από 20 χρόνια, δηλώνουν ότι «είναι ντροπή να κατηγορείται ο συγκεκριμένος γιατρός για «φακελάκι», όταν είναι γνωστή τοις πάσι η σημαντική προσφορά του».

  Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα μέλη του Ρουβίκωνα επισκέφθηκαν… λάθος γιατρό.

  Πάντως έως το βράδυ της Πέμπτης δεν έχει αναρτηθεί νεότερη ανακοίνωση της συλλογικότητας για το συμβάν .

  Κοινωνία