• Αναζήτηση
 • Σε εικοσιτετράωρη απεργία σήμερα τα τρένα

  Διήμερο απεργιών και κινητοποιήσεων εξήγγειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, για τη Δευτέρα 5 και την Τρίτη 6 Μαρτίου 2018.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Διήμερο απεργιών και κινητοποιήσεων εξήγγειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών. Η απεργία ξεκίνησε χθες Δευτέρα και στάσεις απεργίας και ολοκληρώνεται σήμερα Τρίτη με 24ωρη απεργία.

  Πέρα από τα δρομολόγια των τρένων και του Προαστιακού η απεργία επηρεάζει και τα δρομολόγια του Μετρό προς το Αεροδρόμιο.

  Συγκεκριμένα:

  Τη Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018 πραγματοποιήθηκαν τρίωρες στάσεις εργασίας μεταξύ 05:00 π.μ. – 08:00 π.μ., 13:00 – 16:00 και 21:00 – 24:00.

   
  Σήμερα, Τρίτη 6 Μαρτίου πραγματοποιείται 24ωρη απεργία (00:00 – 24:00).

  Τις ίδιες ώρες δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια της γραμμής 3 του Μετρό στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο.

  Επίσης, τροποποιήσεις και ματαιώσεις υπάρχουν και στα δρομολόγια των λεωφορείων στη διαδρομή Κιάτο–Πάτρα και αντιστρόφως.

  Τα υπόλοιπα μέσα αναμένεται να κινούνται κανονικά.

  Θέματα τις απεργίας είναι η επικείμενη ιδιωτικοποίηση της ΕΕΣΣΤΥ, η συνεχιζόμενη απαξίωση των εταιριών και οι ελλείψεις προσωπικού.

  Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, «η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. ζητά την κατανόηση του επιβατικού κοινού και εκφράζει τη λύπη της για όποια ταλαιπωρία υποστεί λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων, για τις οποίες η εταιρία ουδεμία ευθύνη φέρει».

  Αναλυτικά, τα όσα ισχύουν για τους επιβάτες που έχουν προαγοράσει εισιτήρια, σε περιπτώσεις ματαιώσεων δρομολογίων λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων, αναφέρονται στο παρακάτω σύνδεσμο:

  Όροι Μεταφοράς με τις αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε.

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk