• Αναζήτηση
 • Αγριεύει ο καιρός, χιόνια και καταιγίδες τη Δευτέρα

  Κύμα κακοκαιρίας έρχεται και στην Ελλάδα τη Δευτέρα, με κρύο, ισχυρές βροχές και καταιγίδες, αλλά και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Στα λευκά θα ντυθεί η Μακεδονία. Τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν από το απόγευμα.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Κύμα κακοκαιρίας έρχεται και στην Ελλάδα τη Δευτέρα, με κρύο, ισχυρές βροχές και καταιγίδες, αλλά και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Στα λευκά θα ντυθεί η Μακεδονία. Τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν από το απόγευμα.

  Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για τη Δευτέρα τα γενικά χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες αρχικά στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, στα ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας, ενώ θα χιονίσει ακόμα και σε πεδινές περιοχές στα βόρεια.

  Πάντως, τα φαινόμενα που θα είναι ιδιαίτερα έντονα, από τις απογευματινές ώρες και από τα δυτικά σταδιακά θα εξασθενήσουν. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στα βόρεια ηπειρωτικά, καθώς θα σημειωθεί παγετός κατά τόπους το πρωί και το βράδυ.

  Αναλυτικά ανά περιοχή

  Μακεδονία, Θράκη

  Καιρός: νεφώσεις με κατά διαστήματα ισχυρές βροχές η χιονόνερο σε θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα και χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές στα υπόλοιπα τμήματα.

  Ισχυρές καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως σε θαλάσσια και παράκτια τμήματα, οι οποίες βαθμιαία και από τα δυτικά θα εξασθενήσουν.

  Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6, στα ανατολικά τοπικά 7 και στα θαλάσσια τμήματα πρόσκαιρα το πρωί πιθανώς έως 8 μποφόρ.

  Θερμοκρασία: από 2 έως 5 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

  Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

  Καιρός: νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
  πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, καθώς και κατά διαστήματα σε περιοχές της ηπείρου πάνω από τα 200 μέτρα και της δυτικής στέρεας πάνω από τα 300-400 μέτρα.
  άνεμοι: δυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στο ιόνιο 7 πιθανώς 8 μποφόρ.
  θερμοκρασία: από 7 έως 12 βαθμούς Κέλσιου. στην ήπειρο 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

  Θεσσαλία, ανατολική στέρεα, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
  καιρός: νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. τα φαινόμενα βαθμιαία από το απόγευμα και από τα νότια θα εξασθενήσουν.
  πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους στα ορεινά, σε περιοχές πάνω από τα 200 μέτρα στα βόρεια και κυρίως πάνω από τα 300 μέτρα σε Ευρυτανία, Φωκίδα και Φθιώτιδα, ενώ είναι πιθανό να χιονίσει και στα πεδινά της Θεσσαλίας.
  άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
  θερμοκρασία: από 7 έως 13 βαθμούς Κέλσιου. στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

  Κυκλάδες, Κρήτη
  καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές. καταιγίδες θα σημειωθούν αρχικά στα δυτικά και σταδιακά στα ανατολικά. τα φαινόμενα που θα είναι κατά τόπους ισχυρά, βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
  άνεμοι: νότιοι 5 με 7 μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί με την ίδια ένταση.
  θερμοκρασία: από 10 έως 15 βαθμούς Κέλσιου.

  νησιά ανατολικού αιγαίου, Δωδεκάνησα
  καιρός: νεφώσεις με βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. τα φαινόμενα που θα είναι κατά τόπους ισχυρά, μέχρι το βράδυ θα εξασθενήσουν.
  άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 και το πρωί στα βόρεια πιθανώς 8 μποφόρ, που βαθμιαία στα νότια θα γίνουν δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.
  θερμοκρασία: από 10 έως 15 βαθμούς Κέλσιου. στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

  Αττική
  καιρός: νεφώσεις με κατά διαστήματα ισχυρές βροχές και καταιγίδες. βελτίωση από το απόγευμα.
  άνεμοι: νότιοι 5 με 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς και από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.
  θερμοκρασία: από 9 έως 13 βαθμούς Κέλσιου.

  Θεσσαλονίκη
  καιρός: νεφώσεις με κατά διαστήματα ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα και χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές στα υπόλοιπα.
  άνεμοι: βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι με την ίδια ένταση.
  θερμοκρασία: από 2 έως 5 βαθμούς Κέλσιου.

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk