Νέος κατάλογος 300 γιατρών που φέρεται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο Novartis

Άνοιγμα της βεντάλιας των δωροδοκιών σε γιατρούς και κατά το διάστημα Ιανουαρίου 2016 – Ιανουαρίου 2017

Άνοιγμα της βεντάλιας των δωροδοκιών σε γιατρούς και κατά το διάστημα Ιανουαρίου 2016 – Ιανουαρίου 2017, «δείχνει» η έρευνα της Εισαγγελίας Διαφθοράς για την υπόθεση Novartis, με το ποσό της ζημίας του ελληνικού Δημοσίου να εκτιμάται πλέον ως πολλαπλάσιο των 3 δις ευρώ, λόγω των ανατιμήσεων στις οποίες προέβη η εταιρεία στα νοσοκομειακά φάρμακα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατάλογος με νέα ονόματα, περίπου 300 τον αριθμό, γιατρών του Δημοσίου, καθώς και ιδιωτών που φέρεται να έχουν δωροδοκηθεί με ποσά 1.000-5.000 ευρώ, είναι στα χέρια των εισαγγελικών αρχών, επεκτείνοντας αυτομάτως το φάσμα της έρευνας και πέραν του 2015, στο οποίο σταματούσε μέχρι σήμερα.
Τα εν λόγω στοιχεία, τα οποία λέγεται ότι εντοπίστηκαν κατά την έφοδο των εισαγγελέων στα γραφεία της εταιρείας, αυξάνουν τον αριθμό των εμπλεκομένων – χιλιάδων (ίσως και 4.000) όπως υπολογίζεται – γιατρών, οι οποίοι συνταγογραφούσαν αντί αντιτίμου τα σκευάσματα του πολυεθνικού κολοσσού.
Σε σχέση με τη ζημία, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, συνδεδεμένη καθώς είναι με την αποζημίωση που μπορεί να διεκδικήσει το ελληνικό Δημόσιο από την εταιρεία, καθίσταται σαφές ότι υπερβαίνει κατά πολύ τους αρχικούς υπολογισμούς των 3 δις ευρώ, ποσού που αφορά κυρίως τη ζημία του ΕΟΠΥΥ, από την άνομη δράση της Novartis, και εκτοξεύεται λόγω των ανατιμήσεων στα νοσοκομειακά φάρμακα.
Καθώς η έρευνα της Εισαγγελίας Διαφθοράς συνεχίζεται για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, για πολιτικά και μη πρόσωπα, οι ίδιες πληροφορίες θέλουν τους προστατευόμενους μάρτυρες σε «νέο κύκλο» καταθέσεων, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται ποιό κομμάτι αφορούν.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Κινήσεις κρυφές Είναι πλέον αποφασισμένος να σταματήσει να... κρύβει τα πούρα του μέσα στα ροζ ρόλεϊ της Τίτι Βανίλι. ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk