• Αναζήτηση
 • Φαρμακοποιοί σε επενδυτές: Με την απελευθέρωση θα χάσετε τα χρήματά σας

  «Οι μη φαρμακοποιοί θα χάσουν τα χρήματά τους εάν επενδύσουν σε φαρμακεία» προειδοποιεί ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος για την γνωμοδότηση του Ε' Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έκρινε συνταγματικό και νόμιμο το άνοιγμα του επαγγέλματός τους με βάση το σχετικό προεδρικό διάταγμα.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  «Οι μη φαρμακοποιοί θα χάσουν τα χρήματά τους εάν επενδύσουν σε φαρμακεία» προειδοποιεί ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος για την γνωμοδότηση του Ε’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έκρινε συνταγματικό και νόμιμο το άνοιγμα του επαγγέλματός τους με βάση το σχετικό προεδρικό διάταγμα.

  Όπως ανακοίνωσε ο Σύλλογος, προτίθεται να ασκήσει αίτηση ακυρώσεως και αναστολής, αμέσως μετά την έκδοση του προεδρικού διατάγματος, όπου «θα κριθεί πια στην ολομέλεια του ΣτΕ η αντισυνταγματικότητα του προεδρικού διατάγματος, και η μη συμβατότητά του με το ενωσιακό κεκτημένο».

  «Σεβόμαστε μεν, διαφωνούμε δε απολύτως» αναφέρει ο ΠΦΣ, λέγοντας ότι το σχετικό σχέδιο προεδρικού διατάγματος «έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το Σύνταγμα και το ενωσιακό κεκτημένο».

  Αναφορικά,δε, με την γνωμοδότηση του ΣτΕ σημειώνει πως «πρόκειται περί προκαταρκτικού και δη διαδικαστικού ελέγχου του εν λόγω σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος και όχι για ευθύ έλεγχο συνταγματικότητας».

  «Θα πρέπει να καταστεί σαφές από όλους, και ιδίως από τους διαφόρους ‘επενδυτές μη φαρμακοποιούς’, ότι ο ΠΦΣ και οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι θα προσβάλλουν στα αρμόδια δικαστήρια κάθε τυχόν άδεια ιδρύσεως φαρμακείου που θα χορηγηθεί σε ιδιώτες» αναφέρεται χαρακτηριστικά ο ΠΦΣ.

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk