• Αναζήτηση
 • Η απολογία του Αριστείδη Φλώρου για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του Γ. Αντωνόπουλου

  Απουσία των συγκατηγορουμένων του, που αρνήθηκαν να δώσουν τη δική τους εκδοχή για την υπόθεση της

  ΤοΒΗΜΑ Team
  Απουσία των συγκατηγορουμένων του, που αρνήθηκαν να δώσουν τη δική τους εκδοχή για την υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου τον Νοέμβριο του 2014 έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη, απολογήθηκε σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας ο Αριστείδης Φλώρος.
  Ο επιχειρηματίας, το όνομα του οποίου έχει συνδεθεί με την υπόθεση της Energa – Hellas Power, αρνούμενος οιαδήποτε σχέση με την απόπειρα δολοφονίας Αντωνόπουλου, ισχυρίστηκε ότι όλα έγιναν με σκοπό τον εκβιασμό του, με σαφές οικονομικό όφελος.
  «Ελαβα γνώση για την επίθεση σε βάρος του Αντωνόπουλου από τα ΜΜΕ. Την επόμενη μέρα, με πήρε ο τότε συνήγορός μου Μιχάλης Δημητρακόπουλος και μου ζήτησε να συναντηθούμε. Μου είπε ότι ο Τάκης Μπαλτάκος, που επισκέφθηκε τον Αντωνόπουλο στο νοσοκομείο, του είπε ότι με θεωρεί ηθικό αυτουργό της επίθεσης εναντίον του. Του απάντησα ότι αυτά είναι παρανοϊκά πράγματα, είναι τρελά. Τον Αντωνόπουλο τον επισκέφθηκε και ο Δημητρακόπουλος στον οποίο επέμεινε ότι εγώ είμαι ηθικός αυτουργός της επίθεσης.
  Δεν είχα δώσει τότε μεγάλη σημασία σε όλα αυτά. Δεν είχα ποτέ μεγάλη αντιδικία με τον κ. Αντωνόπουλο. Αντίθετα οι συνήγοροι μου έλεγαν ότι ήταν ο μόνος στην πολιτική αγωγή στη δίκη της ENERGA που μας υποστήριζε. Δεχόταν ότι μας χρωστάνε λεφτά και ότι η διαφορά μας είναι αστική και όχι υπεξαίρεση».
  Ο κατηγορούμενος αναφέρθηκε και στο πρόσωπο του εκλιπόντος δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.
  «Το 2016 διάβασα ότι δύο Αλβανοί έχουν πάει στον ανακριτή και με έχουν ονοματίσει ως ηθικό αυτουργό της επίθεσης σε βάρος του Αντωνόπουλου. Πήρα αμέσως τηλέφωνο τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, με τον οποίο διατηρούσαμε οικογενειακές φιλικές σχέσεις και μου πρότεινε να πάμε στον ανακριτή. Ο ανακριτής με ρώτησε αν είχα σχέση και απάντησα αρνητικά. Έδωσα ένα υπόμνημα και αφέθηκα ελεύθερος με όρους. Στη συνέχεια ολοκληρώθηκε η δίκη της ENERGA, και έπειτα βγήκε το βούλευμα για αυτή την υπόθεση.
  Συζήτησα το θέμα με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο κι εκείνος μου πρότεινε να μιλήσει ο ίδιος στον Αντωνόπουλο. Στη συνέχεια ήρθε και με βρήκε ο Ζαφειρόπουλος στη φυλακή και μου είπε ότι συναντήθηκε με τον Αντωνόπουλο, που του είπε ότι δεν επιθυμούσε να καταδικαστώ γι’ αυτή την υπόθεση, καθώς δεν είχε αποδείξεις αλλά κάποιες υπόνοιες για εμένα.
  Ο Ζαφειρόπουλος είχε και δεύτερη συνάντηση το καλοκαίρι του 2017 με τους δικηγόρους του Αντωνόπουλου και εκείνοι του είπαν ότι υπάρχει τρόπος ο Αντωνόπουλος να μην καταθέσει παράσταση πολιτικής αγωγής και οι Αλβανοί να αλλάξουν τις καταθέσεις τους έναντι δυο εκατομμυρίων ευρώ. Σε αυτό το ποσό συμπεριλαμβάνονταν η ψυχική οδύνη του Αντωνόπουλου, τα έξοδα προστασίας του και η αμοιβή των δικηγόρων του.
  Αισθάνθηκα ντροπή, νευρίασα πολύ γιατί οκτώ μήνες με συκοφαντούσαν και συνέχιζαν με έναν μεγάλο εκβιασμό. Ζήτησα τότε από το Ζαφειρόπουλο να πάει στην ασφάλεια και να βάλει μικρόφωνο στις επόμενες συναντήσεις με τους δικηγόρους. Ο Ζαφειρόπουλος μου είπε ότι, παρόλο που ήταν και εκείνος νευριασμένος, δεν μπορούσε να το κάνει, γιατί δεν συνάδει με το ήθος του και με έπεισε.
  Το καλοκαίρι του 2017 ήρθε στο ψυχιατρείο ο Θέμης Σοφός για να δει κάποιον πελάτη του. Δεν τον γνώριζα. Μου μίλησε και μου είπε ότι έχουμε έναν κοινό γνωστό και ότι έχει ακούσει για εμένα τι περνάω. Μου είπε ότι ο πατέρας του ήταν φίλος με τον Αντωνόπουλο και θα μπορούσε ο ίδιος να του μιλήσει και να τον πείσει για τη μη συμμετοχή μου σε αυτήν την υπόθεση. Μου είπε ότι θα προτείνει στον Αντωνόπουλο να έρθει στη φυλακή και να βρούμε μια λύση. Πράγματι, ήρθε ο Αντωνόπουλος μαζί με το Σοφό στις φυλακές και ο Αντωνόπουλος μου είπε ότι ήρθε γιατί ήθελε να τα βρούμε, ότι δεν είχε αποδείξεις εναντίον μου και ότι αν είχα κι εγώ διάθεση να δώσουμε τα χέρια και δεν θα έμπαινε πολιτική αγωγή. Δώσαμε τα χέρια κι έφυγε. Εγώ του εξήγησα ότι δεν είχα κανένα κίνητρο για να κάνω κάτι εναντίον του.
  Στην πρώτη δικάσιμο της υπόθεσης 4 Σεπτεμβρίου 2017 οι Αντωνόπουλος, Παναγόπουλος, Λυκουρέζος και Σοφός διαβεβαίωσαν τον συνήγορό μου Αναγνωστόπουλο ότι η πλευρά Αντωνόπουλου δεν θα παρασταθεί ως πολιτική αγωγή. Ο Ζαφειρόπουλος έλειπε. Εγώ τους πίστεψα. Μερικές ώρες πριν τη δολοφονία του ο Ζαφειρόπουλος ήρθε στη φυλακή και με είδε. Μιλήσαμε για λίγο και έφυγε. Μετά από λίγες ώρες ενημερώθηκα για τη δολοφονία του. Τρεις μέρες μετά έδωσα μια κατάθεση στην αστυνομία και τους είπα αυτά που λέω σε εσάς.
  Στη συνέχεια διάβασα από τα ΜΜΕ ότι η ΕΛ.ΑΣ έχει ταυτοποιήσει δύο Αλβανούς για τη δολοφονία του.
  Ξέρω τι σημαίνει να είσαι οικονομικός κρατούμενος μαζί με ποινικούς. Οι κρατούμενοι πίστευαν ότι έχω βγάλει στο εξωτερικό εκατομμύρια. Θεωρώ ότι ο κ. Αντωνόπουλος εγκλωβίστηκε. Ότι δεν είχε κάτι προσωπικό μαζί μου. Πιστεύω ότι ήταν σε πανικό και εγκλωβίστηκε από τις δικές του δηλώσεις και τος συνεντεύξεις που έδινε. Το θέμα πουλούσε. Ένας κακός επιχειρηματίας που είχε υπεξαιρέσει λεφτά και πήγε να φάει τον τίμιο δικηγόρο. Δεν μπορώ να εξηγήσω την αλλαγή στάσης του Αντωνόπουλου μετά τη δολοφονία του Ζαφειρόπουλου».
  Η στιχομυθία με την έδρα
  Πρόεδρος: Μιλήσατε για εκβιασμό. Έγινε;
  Φλώρος: Σαφέστατα. Όχι όμως την περίοδο που ήμουν προφυλακισμένος. Όταν ήμουν στη ΣΤ’ πτέρυγα, να σας αναφέρω ότι ποινικοί κρατούμενοι εκβίασαν το Σμπώκο να τους δώσει δέκα εκατομμύρια για να μην τον πειράξουν. Ξώφαλτσα έφτασε και σε εμένα ο εκβιασμός. Μου είπαν, έχει κλέψει 200 εκατομμύρια, είσαι βλάκας, είσαι στην Ελλάδα και είσαι στη φυλακή. Δώσε μας λεφτά για να μη σε πειράξουμε.
  Πρόεδρος: Γιατί οι Μπάλκο και Ντούτσε είπαν στον ανακριτή ότι τους βάλατε να σκοτώσουν τον Αντωνόπουλο; Σας ζήτησαν λεφτά;
  Φλώρος: Με πλησίασαν, λόγω της δημοσιότητα που είχε το όνομα μου. Τότε δεν μου ζήτησαν λεφτά. Στη συνέχεια, στο ψυχιατρείο με πλησίασε ένας Αλβανός κρατούμενος και μου είπε «δώσε πέντε εκατομμύρια και οι Αλβανοί θα αλλάξουν κατάθεση». Δεν ενέδωσα στον εκβιασμό τους γιατί αυτό δεν σταματά πουθενά. Ο Ζαφειρόπουλος είχε την άποψη ότι η υπόθεση θα κλείσει και είναι αστεία και να μην ασχολούμαι.
  Σε σχέση με τη διαφορά μεταξύ Energa και ΛΑΓΗΕ, ο κ. Φλώρος είπε:
  «Συναντήθηκα με τον Αντωνόπουλο για 5-6′ στο ΑΤΤΙΚΑ. Μου ζήτησε να φέρω χρήματα στην Ελλάδα και να τα βάλω σε λογαριασμό που θα επιλέξουμε μαζί. Του είπα ότι δεν είχα αντίρρηση σε αυτό, αρκεί και η πλευρά του να έκανε το ίδιο. Μου είπε ότι ο ΛΑΓΗΕ είναι αξιόπιστος και δεν χρειάζεται να τοποθετήσει χρήματα. Εγώ όμως διάβαζα στις εφημερίδες ότι είχε πρόβλημα με το PSI. Ευχαρίστησα τον Τάκη Μπαλτάκο μου μεσολάβησε για το ραντεβού κι έφυγα».
  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk