• Αναζήτηση
 • Εισβολή του Ρουβίκωνα σε ομιλία του Τσακαλώτου στο ΕΒΕΑ

  Ελεύθερα αφέθησαν τα είκοσι μέλη του «Ρουβίκωνα» που πραγματοποίησαν εισβολή στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο κατά τη διάρκεια ομιλίας του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, μετά την προσαγωγή τους από τις αστυνομικές αρχές.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Ελεύθερα αφέθησαν τα είκοσι μέλη του «Ρουβίκωνα» που πραγματοποίησαν εισβολή στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο κατά τη διάρκεια ομιλίας του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, μετά την προσαγωγή τους από τις αστυνομικές αρχές.

  Συγκεκριμένα, τα μέλη της συλλογικότητας εισέβαλαν στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο κατά τη διάρκεια ομιλίας του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, πραγματοποίησαν μέλη της συλλογικότητας «Ρουβίκωνας», πετώντας τρικάκια και φωνάζοντας συνθήματα.

  Η αστυνομία προχώρησε σε 20 προσαγωγές μελών του Ρουβίκωνα, τα οποία οδηγήθηκαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, αλλά στη συνέχεια αφέθησαν ελεύθερα.

  Η εκδήλωση δεν διεκόπη και ο υπουργός συνέχισε την ομιλία του λέγοντας πως «τώρα που τελείωσε ο διάλογος με τους συντρόφους μπορούμε να συνεχίσουμε».

  Σε ανάρτησή τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο Ρουβίκωνας κατηγορεί την κυβέρνηση για τις πολιτικές της στα εργασιακά, στο κράτος πρόνοιας και σε ό,τι αφορά τις τράπεζες.

  «Με ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ ή Νέα Δημοκρατία, ο ο εχθρός είναι στις τράπεζες και στα επιτελεία» καταλήγει η προκήρυξή τους.

  ΝΔ: Αναρωτιόμαστε γιατί έγιναν προσαγωγές του Ρουβίκωνα

  Ανακοίνωση με την οποία εκφράζει την απορία της για τις προσαγωγές των μελών του Ρουβίκωνα μετά την παρέμβασή τους στην ομιλία Τσακαλώτου, εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία, σημειώνοντας ότι σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν τα στελέχη της συλλογικότητας έφευγαν ανενόχλητοι.

  «Αναρωτιόμαστε γιατί έγιναν προσαγωγές μετά τoν “ακτιβισμό” του Ρουβίκωνα σε εκδήλωση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία μιλούσε ο κ. Τσακαλώτος» τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση, συμπληρώνοντας πως «σε ανάλογες “ακτιβιστικές ενέργειες” στη Βουλή, σε Πρεσβείες ακόμη και στο Πεντάγωνο, οι συγκεκριμένοι έφευγαν ανενόχλητοι, ενίοτε χρησιμοποιώντας τα περιπολικά ως ταξί, κατ’ εντολή του κ. Βούτση».

  «Σε κάθε περίπτωση, χαιρετίζουμε την απόφαση της κυβέρνησης να μην παρενοχλεί ο Ρουβίκωνας το κόμμα και της ευχόμαστε να συνειδητοποιήσει ότι ο νόμος δεν πρέπει να εφαρμόζεται μόνο όταν θίγεται ο ΣΥΡΙΖA» καταλήγει η ανακοίνωση της Πειραιώς.

  Τσακαλώτος: Ήταν μια ειρηνική διαμαρτυρία

  «Δεν έγινε τίποτε, ήταν μια ειρηνική διαμαρτυρία, είπαν και μια κουβέντα παραπάνω» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, αναφερόμενος στην εισβολή μελών του «Ρουβίκωνα» στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΕΒΕΑ), την ώρα που ο ίδιος βρισκόταν στο βήμα.

  Σημειώνεται πως η εκδήλωση δεν διεκόπη και ο υπουργός συνέχισε την ομιλία του, λέγοντας πως «τώρα που τελείωσε ο διάλογος με τους συντρόφους, μπορούμε να συνεχίσουμε», ενώ η αστυνομία προχώρησε σε 20 προσαγωγές.

  Ερωτηθείς από δημοσιογράφους για την υπόθεση Novartis, ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε ότι είναι σε εξέλιξη μια διαδικασία χωρίς να είναι ακόμη κανείς κατηγορούμενος, καθώς και ότι πρέπει να αφεθεί η Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της.

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk