• Αναζήτηση
 • Στο ΣτΕ θα εκδικαστεί η υπόθεση ασύλου του τούρκου αξιωματικού

  Στο ΣτΕ θα εκδικαστεί τελικά, ως ζήτημα γενικότερου ενδιαφέροντος, η υπόθεση του ασύλου του τούρκου αξιωματικού, εκ των οκτώ, που έφθασαν στην Αλεξανδρούπολη μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στη γείτονα.

  Στο ΣτΕ θα εκδικαστεί τελικά, ως ζήτημα γενικότερου ενδιαφέροντος, η υπόθεση του ασύλου του τούρκου αξιωματικού, εκ των οκτώ, που έφθασαν στην Αλεξανδρούπολη μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στη γείτονα. Η αρμόδια επιτροπή του Συμβουλίου της Επικρατείας -υπό τον Νικόλαο Σακελλαρίου και με τη συμμετοχή των αντιπροέδρων Αθανάσιου Ράντου και Χρήστου Ράμμου– έκανε δεκτό το σχετικό αίτημα και απεφάνθη ότι πρέπει να  δικαστεί στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο  η υπόθεση  του Σουλεϊμάν Οζκαινακτσί. Εντός της προσεχούς εβδομάδας, θα οριστεί η ημερομηνία εκδίκασης και θα οριστεί ο εισηγητής της υπόθεσης.
  Αξίζει να σημειωθεί ότι η  απόφαση του ΣτΕ  θα ισχύσει και για τους υπόλοιπους επτά αξιωματικούς, καθώς η απόφαση θεωρείται ότι θα έχει πιλοτικό χαρακτήρα_ εισήχθη στο ΣτΕ ως πρότυπη δίκη σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 3900/2010.
  Το σχετικό αίτημα για εκδίκαση στο ΣτΕ είχαν υποβάλει οι νομικοί παραστάτες του τούρκου Νίκος Αλιβιζάτος και Σταύρος Τσακυράκης, καθώς  και η νομική διεύθυνση του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες δια του Βασίλη  Παπαδόπουλου.
  Η δίκη που είχε οριστεί για τις 15 Φεβρουαρίου στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, ως προς τη σχετική αίτηση ακύρωσης που είχε υποβάλει ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής ακυρώνεται.
  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk