• Αναζήτηση
 • Μια ακόμη ανάσα για τους Θεσσαλονικείς από τα έργα του Μετρό

  Το τρίτο κατά σειρά βήμα για την απελευθέρωση κεντρικών οδών της Θεσσαλονίκης από εργοταξιακές εγκαταστάσεις

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Το τρίτο κατά σειρά βήμα για την απελευθέρωση κεντρικών οδών της Θεσσαλονίκης από εργοταξιακές εγκαταστάσεις του μετρό έρχεται αυτή την Κυριακή για να δώσει ανάσα στους κατοίκους της πόλης. Έτσι,από την Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου 2018, θα αποδοθεί στην κυκλοφορία η Λεωφόρος Κ. Καραμανλή, στο ύψος του σταθμού «Παπάφη», ενώ από αύριο, Παρασκευή, θα εφαρμοσθούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή του σταθμού «Φλέμινγκ».

  Η αποδέσμευση των εργοταξιακών καταλήψεων, με την ολοκλήρωση των εργασιών στα εργοτάξια, αποτελεί στρατηγική επιλογή της Αττικό Μετρό για την αποσυμφόρηση της πόλης και των κατοίκων. Συγκεκριμένα, αυτή την Κυριακή, απομακρύνεται πλήρως η εργοταξιακή εγκατάσταση του μετρό και αποδίδεται στην κυκλοφορία η λεωφόρος Καραμανλή με τρεις λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, στο τμήμα μεταξύ των οδών Παπάφη και Κορυτσάς.
  Επιπλέον, οι ρυθμίσεις που θα εφαρμοσθούν από αύριο, και όπως εκτιμάται θα διαρκέσουν περί τον ένα χρόνο, στην περιοχή του σταθμού «Φλέμιγκ» είναι η εξής: Η κυκλοφορία επί της οδού Δελφών μετατοπίζεται προς τα δυτικά μεταξύ των οδών Εκάβης και Φλέμινγκ, με μια λωρίδα ανά κατεύθυνση (όπως γίνεται μέχρι τώρα) και αποκαθίσταται η σύνδεση με τις οδούς Στρατηγού Καλλιδοπούλου και Φλέμιγκ. Επίσης, αποδίδεται στη κυκλοφορία τμήμα της οδού Αλεξάνδρου Φλέμινγκ  μεταξύ των οδών Δελφών και Ροστάν.
  Η πιο πρόσφατη αποδέσμευση αποδέσμευση δρόμου, έγινε την περασμένη Κυριακή, Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, οπότε και παραδόθηκε στην κυκλοφορία, μετά από 11 χρόνια, η οδός Μοναστηρίου, στο τμήμα μεταξύ των οδών Μ. Καλού και Αγίων Πάντων, στην περιοχή του «Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού».
  Η αρχή έγινε όμως στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου από το κομμάτι της οδού Δελφών στην περιοχή του σταθμού «Ανάληψη», το οποίο ήταν κατειλημμένο για διάστημα έξι ετών.
  Οι τρεις αποδόσεις δρόμων έχουν μέχρι στιγμής γίνει σε σταθμούς της βασικής γραμμής του μετρό Θεσσαλονίκης, η οποία και αναμένεται να αποδοθεί, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της Αττικό Μετρό, τον Νοέμβριο του 2020. Λίγους μήνες αργότερα το μετρό θα φτάσει και στην Καλαμαριά, που αποτελεί την πρώτη επέκταση προς τα ανατολικά.  
  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk